Sam pogled na ove božićne tortice trebao bi pobuditi želju za izradom. Još smo sretniji jer smo se uvjerili kako je priprema zaista jednostavna. Blagdanski ugođaj na stolu za nas je izradila Matea Halilović.

Različite ideje za ukrašavanje hrane, doma i inspirirajuće fotografije možete pogledati na Mateinoj Facebook stranici Little things by Matea, te na njezinom Instagram profilu s kojeg nećete lako odvojiti pogled.

Izradu prigodnih blagdanskih kolačića Matea je započela pečenjem medenjaka koji su poslužili kao jestiva dekoracija. Poslužila se receptom svoje kolegice Ivane s bloga @tasty_business na kojem također možete pronaći inspiraciju za vlastitu izradu ili slasne recepte za slatka i za slana jela.Recept možete pronaći ovdje.

Sastojci za muffine (12 komada)

2 jaja
100 g šećera
1 čajna žličica šećera s aromom naranče
100 ml mlijeka
50 ml ulja
1 žlica ruma
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
30 g kakaa

Priprema:

Matea je pripremu muffina započela miksanjem jaja sa šećerom, te je dodala sve ostale sastojke i sjedinila ih. Kako ne biste imali mnogo problema s čišćenjem nakon pripreme, tijekom miksanja možete koristiti i poklopac za zaštitu od prskanja koji se nalazi u Delimano obiteljskom setu za pripremu slastica. Nakon što smjesu ulijete u kalup za muffine, pecite ih na 180°C, 18 – 20 minuta.

Sastojci za kremu:

50 g šećera u prahu
250 g mascarpone sira
1 žličica arome vanilije
1 dcl slatkog vrhnja

Priprema:

Prvo smiksajte vrhnje u šlag, a zatim dodajte ostale sastojke dok smjesa ne postane dovoljno gusta.
Točan postupak i vješto dekoriranje naše Matee pogledajte u videu.

Sadržaj je napravljen u produkciji "NOVA TV Content Teama" u suradnji sa "Studio Moderna" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju