Božićni džemper je topao odjevni komad sa zimskim ili božićnim detaljima, a koji se tradicionalno nosi na blagdanskim zabavama diljem svijeta. U posljednjih nekoliko godina božićni džemperi popularni su i u Hrvatskoj.

Božićni džemperi veseo su dodatak svakoj blagdanskoj zabavi. Obično su napravljeni od toplog pletiva u kombinaciji jarko crvene i zelene boje s upečatljivim detaljima koji privlače poglede.

Na božićnom džemperu redovito ćete naći Djeda Božićnjaka i njegove pomagače sobove, snjegovića, okićenu jelku i drugi blagdanski dekor.

I dok neki džemperi na suptilan način oslikavaju duh Božića, drugi na agresivniji način žele poslati tu poruku pa miješaju nespojive boje, detalje i prizore. Ne čudi stoga što mnogi božićne džempere nazivaju ružnim božićnim džemperima.

Baš kao što je UGG popularizirao nošenje „ružnih“ čizama u hladnijem dijelu godine, tako su i blagdani za neke pravo vrijeme da izvuku iz svojih ormara smiješne božićne džempere i natječu se u tome tko ima neugledniji komad.

Ako želite biti ovjenčani titulom osobe s najružnijim božićnim džemperom, posegnite za komadom s trodimenzionalnim detaljima.

Magazin Collector's Weekly je napravio popis 12 najgorih božićnih džempera te uvrstio modele ukrašene minijaturnim božićnim kuglicama, umjetnim girlandama, pomponima, perlicama i drugim nevjerojatnim dodacima koji su toliko neugledni da su nam fora.

U izboru Collector's Weeklyja se može naći zanimljivi presjek džempera od osamdesetih godina prošlog stoljeća naovamo.

Zavirite u našu fotogaleriju na početku teksta i uživajte u prizorima na ove modne ekperimente s blagdanskim štihom.

Slika nije dostupna Božićni puloveri: 10 preslatkih modela za one kojima nikad nije dosta božićnog duha

Slika nije dostupna Za cijelu obitelj: Preslatke blagdanske pidžame za Božić kao iz američkih filmova

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju