Božićni džemper topao je odjevni komad sa zimskim ili božićnim detaljima koji se u zapadnom svijetu tradicionalno nosi na blagdanskim zabavama krajem godine.

Galerija Božićni džemperi sve su popularniji i u Hrvatskoj C&A džemper, 15,99 eura H&M džemper, 9,99 eura +7 About You, Only džemper, 26,90 eura

Praksa nošenja prigodnih blagdanskih džempera u božićno vrijeme u posljednjih nekoliko godina raširila se i Lijepom Našom. Ne čudi stoga što su ti odjevni komadi sve češći prizori na policama hrvatskih trgovina.

Božićni džemperi obično su napravljeni od toplog pletiva, a najčešći su oni u crvenoj i zelenoj boji "uljepšani" prizorima jelke, Djeda Božićnjaka, Grincha, snjegovića i sličnih likova.

H&M džemper, 9,99 eura H&M džemper, 9,99 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Uz božićne džempere često se povezuje i pridjev ružni – na eng. ugly Christmas Sweater jer se na tržištu mogu naći modeli koji povezuju naizgled nespojive i neugledne motive.

Štoviše, u nekim zemljama popularno je natjecati se u tome tko će na blagdanskoj zabavi nositi neugledniji i nevjerojatniji džemper.

Naš izbor za ove blagdane iz hrvatskih trgovine i popularnih webshopova pronađite u fotogaleriji na početku teksta.

Asos, božićni džemper, 18,55 eura Asos, božićni džemper, 18,55 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Osam poklona za studentice koji će svaku domsku sobu učiniti ljepšom i ugodnijom Soba Pokloni za studentice Pokloni za studentice +5 Pokloni za studentice

Divni su! 20 fotografija papirnatih božićnih ukrasa koji izgledaju bolje i od puno skupljih opcija Božićni ukrasi od papira Božićni ukrasi od papira Božićni ukrasi od papira +16 Božićni ukrasi od papira

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju