I ovih blagdana u domu Mihaele Afrić iz Opatije oživjela je mala božićna bajka s mnoštvom šarmantnih, slatkih i s puno pažnje i ljubavi biranih detalja. Uz pregršt šarolikih ideja za božićne dekoracije ove godine prevladao je ipak onaj tradicionalni, topli ugođaj Božića, bez šljaštećih ukrasa, uz povratak crvene i bordo boje u kombinaciji s crnim, bež i bijelim.

U mom 'cosy' Božiću lajt motiv su sušene naranče koje su totalni hit na Instagramu. Nije ništa novo, reći će neki. Možda nije, ali nove su dekoracije u kojima se pojavljuju naranče, na primjer u adventskom aranžmanu i vjenčićima, kaže Mihaela Afrić iz Opatije koja je jedva dočekala prosinac kako bi svoj stan okitila baš onako kako je to zamislila. Puno dekoracija izrađuje sama, i to radi vrlo vješto.

Uz adventski vijenac okićen narančama zanimljivo izgleda i Mihaelin vijenčić od suhih naranči, a postupak sušenja pronaći ćete na njezinu Instagramu lifestyle_home_ela.

Mnogi će reći da je prerano za kićenje bora, ali zar nije divno kad možete produžiti božićni ugođaj! Zato je moj petogodišnji sin jedva dočeka božićne radosti, dodaje. Mihaelin bor ove godine blista u crveno-bijeloj varijanti okićen šarolikim figuricama i ukrasima. I da ne bude baš svakidašnje, dodala je grane bršljana, dok su starinske lampice u obliku svijeće dale šarm prošlosti.

Ove godine ova zaljubljenica u uređivanje interijera odvažila se napraviti i adventski kalendar, i to od stare daske na koju je kvačicama pričvrstila vrećice s poklončićima te malo ukrasila borom - kako dobra i maštovita ideja!

Slika nije dostupna Zimska zemlja čudesa: 12 fotoideja za uređenje doma s kojim ćete biti presretni i nakon Božića

Oduševile su nas i svijeće koje je Mihaela izrezbarila i tako podsjećaju na boriće - jako jednostavno za napraviti, a efektno. U Mihaelinu domu Božić ne prolazi bez već tradicionalnih zvijezda od papira, ovih blagdana su crne i bež, a s njima se stvarno može svašta ukrasiti, ističe Mihaela.

Jako puno možete napraviti s malo volje, ideja je stvarno napretek. Pred nama je najblještaviji mjesec u godini, a nadam se da sam barem malo pomogla da i drugi ožive svoje ideje za ukrašavanje, kaže Mihaela Afrić iz Opatije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju