Iako smo na samom početku studenog, mnogi su već krenuli s božićnim uređenjem svog životnog prostora. S obzirom na to da blagdansko razdoblje zapravo traje jako kratko, većina želi što dulje u domu zadržati blagdanski duh.

Galerija +0 Kuglice od recikliranog stakla, Jysk, 60 kn (tri komada)

Kada je u pitanju ukrašavanje, stil takozvanog američkog Božića jako je popularan kod nas. Figure Djeda Božićnjaka, sobovi, raskošne girlande, velike čarape za poklone i blještave raznobojne lampice samo su dio tog klasičnog američkog stila blagdanskog uređenja.

Naravno, nisu svi obožavatelji grandioznih i šarenih ukrasa te preferiraju neutralnija rješenja bez tradicionalnih božićnih motiva. Naime, takvi ukrasi bit će lijep dodatak domu i prije i poslije blagdana.

Primjerice, umjesto klasičnih metalik kuglica odaberite staklene u netipičnim bojama i odmaknite se od tradicionalne božićne palete. Možete ih nanizati na čvrstu ukrasnu traku ili jednostavno objesiti na deblju granu koju pak možete staviti u veliku vazu ili ljepilom za drvo pričvrstiti na željenu površinu.

Tu su i razne vrste ukrasnih svjetlećih kugli koje uistinu izgledaju efektno u prostoru i bilo bi šteta da ih se koristi samo tijekom blagdana.

Slika nije dostupna Bliži se, bliži: Najljepši trendovi u ukrašavanju koji će vladati ovoga Božića

Od ostalih svjetlećih elemenata odaberite neki jednostavniji svijećnjak s LED rasvjetom ili pak velika sjenila za lampe u obliku zvijezda ili pahulja.

Ponuda prigodnih figurica uistinu je velika i lako ćete pronaći komade u neutralnim bojama. Neka vaš sob bude elegantan, u bijeloj boji i sa zlatnim rogovima.

Vjenčiće uvijek povezujemo s blagdanima, ali tko kaže da ih ne možete imati i tijekom ostatka godine? Metalik varijanta u brončanim nijansama stvarno je lijepa za oko i lako će se uklopiti u prostor.

Blagdanski duh suptilno možete naglasiti i mirisnim svijećama s prigodnim mirisima ili blagdanskim potpourri mješavinama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju