Književni dvojac Lari Mari nedavno je objavio novu knjigu "Bremenita šutnja" u nakladi Mozaik Knjige, a svaka njihova nova knjiga privlači sve više medijske pažnje. Naravno, zasluženo

Roman Bremenita šutnja Roman Bremenita šutnja Foto: Sonja Kovač "Bremenita šutnja" roman je koji će svakoga na svoj način ostaviti bez daha.

Priča je fokusirana na Medenu, glavnu junakinju knjige koja se mora nositi s nasljeđem obitelji. Unatoč tome što se na prvu čini kako su stvari jednostavne, obitelj Burata ima tajnu skrivenu u mračnom bunkeru iz Prvog svjetskog rata.

Priča je fokusirana na Medenu, glavnu junakinju knjige koja se mora nositi s nasljeđem obitelji.

Djevojka nije dorasla zagonetki koju je naslijedila, a čitatelji se skupa s njom "uvale" u vrtlog skrivenih osjećaja. Svaki lik u romanu nosi svoje breme tj. bremenitu šutnju koje su skupa sve povezane.

Osjećaji svih likova poigravaju se i sa osjećajima čitatelja i na kraju knjige niste sigurni jeste li umorni od borbe sa svijetom oko sebe ili od borbe glavne junakinje sa svijetom oko nje.

Knjiga progovara i o seksualnim blokadama i što se događa kada se potisne prava priroda od koje čovjek svjesno bježi. U ovom slučaju, Medena je odvedena na krivi put, a kako se nosi sa svime ipak čitatelji sami moraju otkriti. Roman govori o skrivenim željama, tajnoj ljubavi i posljedicama koje je sve ostavilo na glavnu junakinju.

'Bremenita šutnja' roman je koji će svakoga na svoj način ostaviti bez daha.

Malo da skrenemo pozornost i na autorice. Larissa Kunić (Larí) je književnica, duševna savjetnica i specijalist energetske medicine, baš kao i Marieta Kola (Marí). Suvlasnice su Entere Clinic u Opatiji, male klinike velike duše u kojoj već 20 godina crpe nadahnuća i, pomažući mnogim klijentima, stvaraju književne hitove.

Njihov prvijenac "Bez ljubavi i mržnje" dobitnik je nagrade Kiklop za najbolji debitantski roman 2014. godine. Preveden je na slovenski jezik i u kratko je vrijeme postao velik regionalni hit.

Drugi roman, "Zlatni Mjesec", nastavio je uspjeh prvog romana i oba su ušla u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice u Londonu. Roman "Bremenita šutnja" četvrti je nastavak ciklusa njihove Proze koja liječi.
Roman Bremenita šutnja Roman Bremenita šutnja Foto: Sonja Kovač

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju