Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron uputili su se u jednodnevni posjet sjeveru Francuske. Obišli su rodno mjesto francuskog književnika Jeana de La Fontainea u općini Chateau-Thierry smještenoj u departmanu Aisne.

Jean de La Fontaine rodio se 1621. godine i proslavio djelima "Basne i bajke" i "Pripovijesti u stihu", a posljednje izdanje njegovih basni izašlo je 1693. godine. Predsjednik i prva dama posjetili su lokalnu školu kako bi s učenicima razgovarali o slavnom književniku i njegovim djelima, ali i o važnosti čitanja i obrazovanja.

Zatim su se uputili u dvorac Villers-Cotterets koji se trenutačno renovira. Originalno je izgrađen 950. godine i dva puta bio je spaljen prije nego što je početkom 12. stoljeća nanovo izgrađen od kamena.

Prva dama bila je vjerna svom stilu i u ovoj prigodi. Traperice, sako i cipele s visokom potpeticom dio su njezine standardne uniforme pa je tako i ovaj put odabrala istu kombinaciju.

Klasičnu bijelu majicu kombinirala je s trapericama skinny kroja, bijelim sakoom i gležnjačama.

U nekoliko navrata pisali smo o tome kako prema rezultatima raznih anketa mnogi smatraju da su žene nakon određene dobi prestare za nošenje traperica. Tako su u jednoj anketi ispitanici rekli da nakon 47. godine života žene moraju iz ormara izbaciti skinny traperice.

Brigitte Macron sada je u 69. godini života, savršeno nosi skinny traperice i najbolji je dokaz da žene za njih nikad neće biti prestare.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju