Francuski predsjednik Emmanuel Macron u nedjelju je izabran na drugi petogodišnji mandat pobijedivši Marine Le Pen.

Galerija Brigitte i Emmanuel Macron Brigitte Macron u plavom odijelu slavila suprugovu pobjedu na izborima - 1 Brigitte Macron u plavom odijelu slavila suprugovu pobjedu na izborima - 1 +2 Brigitte Macron u plavom odijelu slavila suprugovu pobjedu na izborima - 3

Postao je tako prvi francuski predsjednik kojemu je pošlo za rukom osvojiti drugi mandat u proteklih 20 godina otkako je to ostvario Jacques Chirac 2002., kada je pobijedio Jean-Marieja Le Pena, oca sadašnje protukandidatkinje.

Nakon pobjede Macron se obratio svojim pristašama okupljenima u blizini Eiffelova tornja i poručio im, između ostalog, kako su pred njima teške godine, koje će biti povijesne, kao i da će ih ispisivati zajedno, za buduće generacije.

S predsjednikom je, ruku pod ruku, odjevena u mornarsko plavu kombinaciju stigla i njegova supruga Brigitte Macron.

Dobro raspoložena prva dama modno se uskladila sa suprugom, koji je pobjedu također slavio u plavom odijelu.

Na njezinu odijelu posebno se isticao jako šik sako sa srebrnim detaljima - visokim ovratnikom i gumbima koji su ga učinili pravim statement komadom.

Donji dio činile su uže hlače na crtu, a na nogama je prva dama imala elegantne salonke.

Odlučila se i za polupodignutu kosu, zahvaljujući čemu su se istaknule i elegantne, jednostavne naušnice.

U izjavi za medije nakon pobjedničkoga govora svojeg supruga prva dama rekla je da je jako emotivna.

Nikad se na to ne navikneš i to je toliko velika čast te se nadam da ću je biti dostojna, rekla je.

Inače, plava boja je svojevrsni zaštitni znak francuske prve dame i često je bira za protokolarne dužnosti. Plave kombinacije jednostavno joj savršeno pristaju, pa se i ovaj put odlučila za komade s kojima nikako nije mogla pogriješiti. Nekoliko situacija u kojima je nosila plavu boju izdvojili smo i u našoj galeriji.

 (Hina/M.B.)

Brigitte Macron u plavom odijelu slavila suprugovu pobjedu na izborima - 1 Brigitte Macron u plavom odijelu slavila suprugovu pobjedu na izborima - 1 (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju