U Francuskoj je održan prvi krug predsjedničkih izbora, a Francuzi biraju između sadašnjeg predsjednika Emmanuela Macrona i njegove protukandidatkinje Marine Le Pen. Hoće li Macron osigurati još pet godina vladavine, doznat će se 24. travnja, kada će se održati drugi krug izbora.

Emmanuel Macron dobio je samo četiri posto više glasova od Marine Le Pen, pa će se u završnom krugu glasovanja voditi tijesna bitka. Pobijedi li Le Pen, Francuska će dobiti prvu predsjednicu, a ako pobjedu odnese Macron, bit će drugi francuski predsjednik koji je u posljednjih gotovo trideset godina uspio osigurati drugi mandat, nakon Jacquesa Chiraca.

I Brigitte i Emanuel Macron glasovali su na izborima na biralištu u gradiću Le Touquetu na obali Francuske. Vjerna svojem minimalističkom šik stilu, Brigitte Macron odabrala je ležernu eleganciju i za taj važan dan. Stajling je složila od tamnoplavih traperica skinny kroja, uz koje je nosila tamnoplave salonke s tankom potpeticom te bijeli kaput dužine do koljena. Kaput klasičnog užeg kroja ima dvoredno kopčanje i džepove, a Brigitte ga je upotpunila bijelim šalom.

Slika nije dostupna "Dvoboj" prvih dama: Je li Carla Bruni u kožnatim hlačama zasjenila Brigitte Macron?

Slika nije dostupna Brigitte Macron: Izdanje iz kojeg se može puno naučiti o pristojnom odijevanju

Nakon glasovanja bračni par Macron otišao je na plažu, na kojoj su se družili s lokalnim stanovnicima. Za hodanje po pijesku prva dama Francuske preobula se u sportske tenisice u kombinaciji svijetle i tamne plave boje, a promijenila je i kaput te nosila tamnoplavi model s velikim zlatnim gumbima i pojasom oko struka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju