Tiramisu s jagodama
Tiramisu s jagodama (Foto: Instagram@mojamalakuhinjaofficial)
Zdravlje & prehrana

Tiramisu s jagodama: Brzi recept za proljetnu varijantu omiljenog kolača

30-04-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Tiramisu je jedan od onih slatkih klasika koji nam nikada ne dosadi. Lagana krema, okus kave i prefine piškote, čine kombinaciju kojoj je teško odoljeti.

Mi vam danas donosimo recept za nešto lakšu, proljetnu varijantu omiljenog kolača – tiramisu s jagodama. Recept za ovaj jednostavni i fini brzinski kolač, s nama je podijelila food blogerica Aleksandra iz Bosne i Hercegovine. 

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Recept za Tiramisu s jagodama je nastao sasvim slučajno, kaže Aleksandra. Radila je poznatu Pavlovu tortu i ostalo joj je nekoliko žumanjaka. Nije dugo razmišljala što će učiniti s ostatkom kreme od vanilije, brzo joj je sinula ideja da napravi lagani tiramisu.

Sastojci za tiramisu s jagodama:

Za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 120 g šećera
  •  5 žumanjaka
  • 40 g gustina
  • 2 vanilin šećera
  • Korica pola limuna
  • 250 g maskarpone sira
  • 500 ml vrhnja za šlag

Ostalo:

  • 300 g piškota
  • 200 ml mlijeka
  • Aroma vanilije
  • 600 g jagoda

Tiramisu s jagodama - priprema:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moja mala kuhinja (@mojamalakuhinjaofficial)

  1. Stavite 500 ml mlijeka na štednjak i čekajte da prokuha.
  2. U mlijeko dodajte koricu pola limuna.
  3. U posebnoj zdjelici pomiješajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  4. Kad je mlijeko prokuhalo, izvadite koricu limuna. Odvojite 200 ml vrućeg mlijeka i stavite u smjesu sa žumanjcima.
  5. Smjesu sa žumanjcima i mlijekom dodajte u preostalo mlijeko i kuhajte oko tri minute dok se smjesa ne zgusne.
  6. Da bi krema zadržala sjaj, odmah je prebacite u hladnu zdjelu koju ste barem pola sata držali u zamrzivaču.
  7. Prekrijte kremu plastičnom folijom i čekajte da se potpuno ohladi.
  8. Umutite 500 ml vrhnja za šlag.
  9. U hladnu kremu dodajte maskarpone i šlag. Šlag dodajte postepeno i lagano kako bi krema ostala prozračna.
  10. Piškote kratko namočite u mlijeku i poslažite u posudu.
  11. Na piškote dodajte kremu.
  12. Na kremu stavite jagode pa na jagode ponovno kremu. Ponovite postupak.

Uživajte u prefinom kolaču kojeg smo pronašli na Instagram profilu Moja mala kuhinja. Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još