Složenac s kuhanom šunkom i tjesteninom
Složenac s kuhanom šunkom i tjesteninom (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Dva brza recepta: Što s kuhanom šunkom nakon blagdana?

02-04-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Najčešće kulinarsko pitanje koje si postavljamo dan, dva nakon Uskrsa jest kako šunku iskoristiti u nekom drugom obliku, a da nam ne propadne ili dosadi. Donosimo vam dva jednostavna i brza recepta zbog kojih ćete kuhanu šunku još više zavoljeti i u drugim oblicima.

 

Pašteta od kuhane šunke:

  • 25 dag kuhane šunke
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • ½ žličice usitnjene čili papričice
  • 2 žlice limunova soka
  • sol i papar

Priprema paštete od šunke:

  1. Štapnim mikserom usitnite kuhanu šunku i češnjak, potom dodajte izmiješano maslinovo ulje s limunovim sokom.
  2. Dobro izmiješajte i na kraju dodajte čili papričicu, sol i papar po želji. Ovu jednostavnu i ukusnu paštetu koja će vam zagrijati nepce poslužite uz prepečeni kruh.
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Pašteta od kuhane šunke Pašteta od kuhane šunke (Foto: Shutterstock)

Složenac s kuhanom šunkom i tjesteninom:

  • 25 dag kuhane šunke
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 režnja češnjaka
  • 20 dag povrća po želji (grašak, brokula ili prokulice)
  • 30 dag tjestenine
  • 15 dag tvrdog sira za ribanje
  •  ½ dl maslinovog ulja
  • krušne mrvice

Priprema složenca s kuhanom šunkom:

  1. Zagrijte maslinovo ulje te u njega dodajte sitno nasjeckani češnjak i šunku narezanu na kockice. Kratko popirjajte.
  2. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s kuhanim povrćem, posolite i poparite. U vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali maslacem stavite red tjestenine i povrća pa naribajte malo sira, a potom stavite šunku i s ostatkom povrća prekrijte šunku.
  3. Prelijte sve s kiselim vrhnjem te naribajte ostatak sira. Zapecite u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta.

Dobar tek!

Složenac s kuhanom šunkom i tjesteninom Složenac s kuhanom šunkom i tjesteninom (Foto: Shutterstock)

Slika nije dostupna Što manje kuhanja: Fina proljetna salata od ostataka s uskrsnog stola Slika nije dostupna Slana pita sa šunkom i mladim lukom jednako je ukusna topla i hladna

Pročitaj još
Pročitaj još