Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Idealni uz vino i pivo: Brzinski krekeri sa sirom gotovi za 30 minuta

31-12-2016 Piše Zadovoljna
komentari

Treba vam brzi i ukusni slani zalogaj za (ne)najavljene goste? Napravite krekere od sira po najjednostavnijem receptu koji možete naći u nastavku

SASTOJCI ZA KREKERE SA SIROM:

35 dag svježeg sira
35 dag brašna
20 dag maslaca
10 dag ribanog sira
sol, papar i začini po želji

Treba vam brzi i ukusni slani zalogaj za (ne)najavljene goste? Napravite krekere od sira po najjednostavnijem receptu. PRIPREMA KREKERA:

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

1. Stavite brašno u zdjelu. Ubacite sol, papar i ostale začine po želji poput čilija, kima, ružmarina ili bilo kojeg drugog začina koji volite.

2. Narežite maslac na tanke listiće i ubacite u brašno. Potom razmrvite maslac prstima i povežite ga s brašnom.

3. Dodajte svježi i ribani sir u smjesu te umijesite tijesto. Oblikujte kuglu koju potom rukama možete spljoštiti u disk.

4. Površinu na kojoj ćete valjati tijesto pospite oštrim brašnom. Potom razvaljajte tijesto na debljinu od otprilike 1 do 2 cm.

5. Izrezujte oblike po želji. Možete koristiti okrugli kalup, zvjezdasti ili pak jednostavno nožem narezati trakice.

6. Posložite krekere na protvan koji možete obložiti papirom za pečenje. Stavite protvan s krekerima u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 10 minuta tj. dok ne požute na dnu i vrhu.

SAVJET:

Prije pečenja krekere možete premazati razmućenim jajetom ili mlijekom pa posipati sezamom, makom, ribanim sirom, pistacijom ili nekim drugim dodatkom koji volite.

Dobar tek!