Ako si među zaljubljenicima u ljeto i ljetne radosti, a najveći dio godišnjeg odmora provodiš na plaži upijajući čarobne zrake sunca, sigurno već razmišljaš o proizvodima kojima možeš zaštititi svoju kožu, ali i kosu. More, sunce, pijesak kao i klimatizirani prostori oštećuju i isušuju tvoju kosu tijekom ljeta.

 

Dobra je vijest što je prevencija jednostavna, brza i učinkovita. Stručnjaci iz dm-a preporučuju tri koraka za zaštitu kose od ljetnih utjecaja. Za tebe su odabrali tri linije proizvoda – Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair, Garnier Botanic Therapy i Pantene Moisture Renewal - koji će ti u tome pomoći.

Pritom je važno da za sva tri koraka koristiš proizvode iste linije jer se oni međusobno nadopunjuju i tako pružaju maksimalan učinak.

1. Najprije nježno i temeljito operi svoju kosu

Čisto i njegovano vlasište temeljni je preduvjet za zdravu kosu. Budi nježna i pazi da temeljito ispereš šampon s vlasišta kako bi izbjegla nakupljanje proizvoda i dopustila kosi da diše. Važno je odabrati šampon provjerene kvalitete, kao što su oni iz linije Gliss Ultimate Repair koji je idealan za oštećenu i suhu kosu jer sadrži tri puta više tekućeg keratina za preciznu nadopunu izgubljenog keratina i obnovu strukture vlasi.

U dm-u kupi 3, a plati 2 proizvoda za njegu kose tijekom srpnja

2. Pruži kosu intenzivnu njegu

U drugom koraku dodaj regenerator koji obogaćuje kosu aktivnim sastojcima koji ju hidratiziraju. Regenerator će ojačati prirodni zaštitni sloj kose i zagladiti kutikulu, a redovitom upotrebom smanjit ćeš lomljenje kose i zaštititi je od ispucanih vrhova. U slučaju da se odlučiš za liniju Pantene, tada preporučujemo regenerator iz linije Pantene Moisture Renewal, koristi Pro-V Perfect Hydration sustav i tako kosu hrani aktivnim nutrijentima Sustav hidratantnih mikročestica pronalazi njena najsuša područja, pomažući zaštititi prirodni sloj lipida na njoj kako bi zadržao njihovu vlažnost i ostavio kosu savršeno mekanom.

3. Maska za završni ritual njege kose

Maske su bogate njegujućim sastojcima koji prodiru u vlas i vlaže ju dugotrajno. Zato je za završni ritual njege kose važno kosu nahraniti maskom, a kao nagrada stiže sjajna kosa! Bez obzira na to koji tip kose imaš, ovaj korak njege neizostavan je dio rutine. Za njegu kose koriste se tretmani koji se ispiru jer ju oni dubinski hrane, dok je za zaštitu preporučljivo koristiti tretmane koji se ne ispiru, a idealno ih je nanositi dok je kosa još vlažna. Ako se odlučiš za Botanic Therapy liniju, možeš računati s novom formulom za rješavanje problema slabe kose sklone lomljenju. Formula je obogaćena ricinusovim i bademovim uljem i ojačat će slabu kosu i vratiti joj prirodnu ljepotu.

 

Kako bi bezbrižno uživala u ljetu s prekrasnom kosom, tijekom cijelog srpnja u dm prodavaonicama odaberi Gliss Ultimate Repair, Garnier Botanic Therapy ili Pantene Moisture Renewal proizvode za njegu kose i pri kupnji bilo koja 3 proizvoda iz iste linije (osim proizvoda za styling), najjeftiniji proizvod dm će ti pokloniti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju