C&A je predstavio svoju kolekciju Proljeće/Ljeto 2024 “Pronalazak ljepote u kaosu” u vlastitoj tvornici trapera u Mönchengladbachu u Njemačkoj.

U impresivnom okruženju obogaćenom svjetlosnim instalacijama te ekskluzivnim soundtrackom koji su na samoj pisti izvodili umjetnici klasične glazbe u sutradnji s Mickaelom Karkousseom iz nagrađivanog belgijskog elektro sastava GOOSE, modni znalci iz cijele Europe prisustvovali su najvećoj mojoj reviji jednog high streed brenda

Četiri teme, četiri glavna trenda

Za kolekciju Proljeće/Ljeto 2024, nazvanu “Pronalazak ljepote u kaosu” dizajneri u C&A razvili su kolekciju temeljenu na četiri glavna trenda.

S “Novim ikonama” C&A ponovno otkriva klasike kao što je logomania capsule i pokazuje kontrast između elegantnih i ležernih stilova, muževnih i ženstvenih silueta zaokruženih osnovnim bojama poput crne, bijele i traper plave.

“Sirova jednostavnost” povezuje urbani život i prirodu. Sirove teksture, korisnost i radna odjeća u tamno maslinastozelenoj i svijetloj boji šartrez, kao i migracija na selo, mogu se pronaći u odabranim lookovima.

Kolekcija "Razmjena kultura" prikazuje baštinu, zanatske i folklorne vještine iz cijelog svijeta. Modni komadi su ukrašeni grafičkim printevima i resicama.

Kolekcija “Maksimalna obilnost” sadrži stilove s cvjetnim i voćnim elementima, romantičnim plisséom i volanima. Proljeće je nadohvat ruke s intenzivnim bojama poput goruće narančaste, malinasto ružičaste i magenta. C&A za proljeće/ljeto 2024. Kolekcija 'Sirova jednostavnost' (Foto: Zadovoljna.hr)

C&A vrlo konkretnim akcijama podržava žene u Indiji

Jedan od naglasaka je da se C&A udružio s Rangsutrom, društvenim poduzećem u Indiji za ravnopravnost spolova. Zajedno s indijskim ženama, C&A je stvorio nevjerojatnu, autentičnu Capsule kolekciju. Ovi visokokvalitetni ručno izvezeni komadi po prvi su put prikazani na modnoj reviji i naći će se u odabranim trgovinama diljem Europe u travnju 2024. Time C&A naglašava svoju predanost pružanju podrške ženama i obrtnicima u njihovoj viziji pozitivnog utjecaja na indijske zajednice. C&A za proljeće/ljeto 2024. Kolekcija 'Razmjena kultura' (Foto: Zadovoljna.hr)

Relevantnost trapera u povijesti i društvu

C&A ima za cilj osigurati traperice za europsko tržište koje su izrađene primjenom novih digitalnih tehnologija, obnovljivih energija i inovativnih tehnika kao što su laser i raspršivanje kako bi se značajno smanjila voda potrebna za proizvodnju. 

Još jedan vrhunac na C&A događaju bilo je predstavljanje odabrane umjetničke izložbe pod nazivom Važnost trapera u povijesti i društvu – od radne odjeće do najdemokratičnijeg modnog odjevnog predmeta za svakoga i sve prigode, bez obzira na oblik i veličinu.

Ova izložba dala je pozornicu deset odabranih studenata Kraljevske akademije likovnih umjetnosti u Antwerpenu. C&A je studente podržao komadima traper tkanine, traper hlačama i traper dodacima koje je osigurao FIT. Studenti su svoju kreaciju od trapera predstavili utjecajnoj i relevantnoj zajednici modnih stručnjaka.

C&A za proljeće/ljeto 2024. Kolekcija 'Nove ikone' (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju