Cameron Diaz danas će ispuhati 49 svjećica na rođendanskoj torti. Slavna američka glumica rodila se 30. kolovoza u San Diegu. Mnogi ne znaju da je podrijetlom iz Kube u koju su se njezini preci preselili iz Španjolske.

Glumica je 2013. nosila titulu najbolje plaćene holivudske glumice starije od 40, a onda se godinu dana kasnije povukla iz filmske industrije.

Pronašla sam mir jer sam se napokon počela brinuti za sebe. Jednostavno sam odlučila da želim drugačije stvari od svog života. Toliko dugo radila sam na filmovima i nisam ostavila nimalo prostora za svoj privatni život, objasnila je Cameron svoju odluku.

Glavna motivacija za napuštanje Hollywooda naposljetku je bila – ljubav. Cameron se 2015. godine udala za Benjija Maddena, a par je 2019. dobio kćerkicu Raddix.

Većina ljudi to odradi drugačije, ožene se i dobiju dijete u mlađim danima. Ja sve to odrađujem u drugoj polovici svog života. Uz sva nevjerojatna iskustva koja sam doživjela putujući, sva postignuća na koja sam ponosna, ovo je ipak najbolji period mog života. Kad si mlad, sve možeš. Ali kad si u mojim godinama i odlučiš postati roditelj, to je onda uistinu životni odabir oko kojeg se moraš puno potruditi, rekla je.

Tijekom uspješne karijere osvojila je četiri nominacije za Zlatni globus i tri nominacije Udruženja filmskih glumaca (SAG). Njezini filmovi zaradili su više od tri milijarde dolara na američkom box officeu i sedam milijardi na svjetskom zbog čega je Cameron peta najisplativija glumica svih vremena u SAD-u.

Iako je ostvarila hvaljene dramske uloge u filmovima poput "Being John Malkovich", "Any Given Sunday" i "Vanilla Sky", većina je ipak pamti po sjajnim komedijama zahvaljujući kojima je i postala globalna zvijezda. U nastavku provjerite o kojim se filmovima radi.

1. "SVI SU LUDI ZA MARY"

2. "MOJ PRIJATELJ SE ŽENI"

3. "CHARLIJEVI ANĐELI"

4. "ZLOČESTA UČITELJICA"

5. "OSVETA NA VISOKIM PETAMA"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju