Na krunidbi britanskog kralja Charlesa III. i kraljice supruge početkom svibnja Camilla će nositi krunu kraljice Marije, objavila je Buckinghamska palača. Kruna je stara više od jednog stoljeća i naručila ju je kraljica Marija za svoju krunidbu 1911. zajedno s kraljem Đurom V. Bit će modificirana za važnu ceremoniju 6. svibnja.

Galerija Camilla će nositi krunu kraljice Marije na krunidbi u svibnju Kraljica Marija bila je supruga kralja Georgea VI. i baka kraljice Elizabete II. Kraljica Marija sa svojom unukom Elizabetom +1 Kraljica Marija bila je supruga kralja Georgea VI. i baka kraljice Elizabete II.

Ovo je prvi put u novijoj povijesti da će se postojeća kruna koristiti za krunidbu kraljice supruge umjesto da je naručena nova, prema palači. Rečeno je da je taj potez napravljen "u interesu održivosti i učinkovitosti".

Kruna će biti obnovljena s nekoliko dijamanata Cullinan - izrezanih iz najvećeg dijamanta ikada iskopanog koji je otkriven u Južnoj Africi 1905. - u znak počasti pokojnoj kraljici Elizabeti II. Dijamanti su godinama bili dio njezine osobne kolekcije nakita i često ih je nosila kao broševe. Neki od dijamanata umetnuti su u krunu kraljice Marije za krunidbu 1911. i za krunidbu kralja Đure VI. 1937.

Kraljica Marija sa svojom unukom Elizabetom Kraljica Marija sa svojom unukom Elizabetom (Foto: AFP)

Maknuta je s uobičajenog postava u londonskom Toweru jer će draguljar napraviti još neke druge manje promjene na njoj. Četiri od njezinih osam odvojivih lukova bit će uklonjeni kako bi se stvorio novi dojam, drugačiji od onog iz 1911. godine.

Kralj Charles III. nosit će krunu sv. Eduarda na krunidbi u Westminsterskoj opatiji. Ona je već modificirana i vraćena u Tower. Pripreme za krunidbu 6. svibnja, kojoj će prisustvovati uglednici iz cijelog svijeta, a gledat će ju milijarde ljudi, nastavljaju se ubrzavati.

Princeza protiv kraljica: Je li Mary elegancijom nadmašila i Raniju i Camillu? Haljina modne kuće Badgley Mischka Bluza brenda Red Valentino Kraljica Rania, kraljica supruga Camilla i princeza Mary +0 Kraljica Rania, kraljica supruga Camilla i princeza Mary na susretu u rezidenciji Clarence House

Kraljica supruga Camilla ovog je tjedna bila prisiljena povući se s javnih događanja nakon što je bila pozitivna na koronavirus, priopćila je palača u ponedjeljak. Ovo je drugi put da se zarazila. (Hina)

Kraljica Marija sa svojim praunukom Charlesom Kraljica Marija sa svojim praunukom Charlesom (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju