Filmski festival u Cannesu 72. put održat će se od 14. do 25. svibnja. Plejada holivudske kreme iz svijeta filma i zabave šetat će crvenim tepihom u Cannesu, a vjerujemo da ćemo i ove godine vidjeti toalete za pamćenje.

Galerija 2016. Blake Lively u kreaciji Atelier Versace 1987. Princeza Diana u kreaciji Catherine Walker 1992. Nicole Kidman u kreaciji Michaela Korsa +6 2004. Jennifer Aniston u kreaciji Atelier Versace  

72. filmski festival u Cannesu otvorit će zombi-komedija redatelja Jima Jarmuscha "The Dead Don’t Die", čiju glumačku postavu čine Tilda Swinton, Adam Driver, Bill Murray, Selena Gomez, Chloe Sevigny i Iggy Pop. Ove godine žirijem prestižnog festivala na Francuskoj rivijeri predsjeda meksički redatelj Alejandro González Iñárritu, koji je režirao filmove "Birdman" i "The Revenant", za koji je dobio i Oscara.

Gotovo jednako kao i filmovi, na Filmskom festivalu u Cannesu važna je i moda

No gotovo jednako kao i filmovi, u Cannesu je važna i moda. Zvijezde zato pomno biraju toalete koje će nositi jer nikad se ne zna hoće li baš ta toaleta ući u modnu povijest.

Povodom početka 72. filmskog festivala u Cannesu skupili smo 10 najpoznatijih haljina s crvenog tepiha čuvenog Boulevard de la Croisette, na kojem se održava festival.

Elie Saab, proljeće/ljeto 2019. 10 haljina s Pariškog tjedna mode koje želimo u svom ormaru

Od princeze Diane, koja je 1987. zablistala u nježnoj i ženstvenoj haljini dizajnerice Catherine Walker, do raskošne kreacije iz kolekcije Giambattista Valli Haute Couturea, koju je 2017. godine nosila Kendall Jenner, u fotogaleriji prisjetite se haljina koje će Francuska rivijera zauvijek pamtiti.

2004. Jennifer Aniston u kreaciji Atelier Versace 2004. Jennifer Aniston u kreaciji Atelier Versace (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju