O važnosti svih vrsta čarapa u garderobi nije potrebno govoriti. Njihove vrijednosti svjesni smo već stoljećima, a u 2023. godini čarape su mnogima ključni dio kreativnog modnog izražavanja.

Galerija Kombinacija čarapa i mokasinki popularna je već neko vrijeme Zagrebačko street style izdanje Sofia Richie +10 Roxy Horner

Nakon što su gole noge godinama bile u trendu, već neko vrijeme čarape su se vratile u središte pozornosti i postale su dodatak koji dame nose uz sve, od, naravno, tenisica preko mokasinki pa sve do štikli.

Kada je u pitanju kombinacija čarapa i štikli, ona je definitivno izazvala pozornost na modnoj reviji brenda MiuMiu za proljeće/ljeto 2022. godine, međutim, usprkos početnom iznenađenju, ovo je postao spoj koji se brzo preselio na gradske ulice.

Revija modnog brenda MiuMiu Revija modnog brenda MiuMiu (Foto: Profimedia)

Što se tiče kombinacije čarapa i mokasinki, ona vjerojatno ima najveći broj obožavateljica, a među damama koje je obožavaju nositi su modeli Bella Hadid i Hailey Bieber. One nisu jedine koje nose čarape u (ne)očekivanim kombinacijama što dokazuju i fotografije slavnih dama u galeriji na početku teksta. Bella Hadid Bella Hadid (Foto: Profimedia)
Osim toga, ovaj trend odavno se preselio i na hrvatske ulice. Sada kada su stigli topliji dani, vjerujemo da će kombinacija mokasinki, ali i druge obuće te (bijelih) čarapa biti sve češća.

Zagrebačko street style izdanje Zagrebačko street style izdanje (Foto: Josip Moler/Cropix)

Naravno, kao i kod svakog trenda i ovdje postoje duboke podjele među zaljubljenicama u modu. Dok se mnogima nikako ne sviđa ovaj, kako ga mnogi nazivaju, „deda trend“ , drugi su ga objeručke prigrlili.

Nosite li (bijele) čarape u kombinaciji s mokasinkama, štiklama...?

glasova:

U koju skupinu vi spadate – nosite li čarape na načine kao i dame iz naše galerije ili ta opcija ne dolazi u obzir?

Sofia Richie Sofia Richie (Foto: Profimedia)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju