Šetajući ulicama prekrasnog Paga, još i danas možemo vidjeti žene kako ispred kamenih domova čipkaju jednu od najkvalitetnijih rukotvorina na svijetu. Tu je i paška janjetina, zaštitni znak kamenog otoka koji dolaze probati posjetitelji iz cijeloga svijeta.

Galerija Bošana, Otok Pag - 8 Bošana, Otok Pag Bošana, Otok Pag - 3 +11 Plaža u Bošani

Na Pagu se smjestila i jedna od najstarijih solana na ovim prostorima pa ne čudi što je ovaj sunčani otok jedna od najpoželjnijih jadranskih destinacija. Rezervati s mnoštvom ptica, ljekovito blato, karakteristični suhozidi, kampovi, mir ili dobar provod, Pag vam zaista može ponuditi što god vam srce poželi.

Bošana, Otok Pag Plaža u Bošani (Foto: Facebook)

Nevjerojatni pejzaž koji spaja plavu i bijelu boju, kristalno čisto i toplo more, goli kamen koji na prvu izgleda surovo i duboka sjena beskrajnog Velebita, samo su neki od prizora koji će vas dočekati ako posjetite Pag, jedan od najsunčanijih otoka u Hrvatskoj, kojega sunce kupa više od 2500 sati godišnje.

Iako je Pag najpoznatiji po plaži Zrće, ovaj otok nudi mnogo više od toga. Na svega desetak minuta vožnje od centra Paga, smjestilo se malo selo Bošana koje je savršen izbor za sve one koji žele odmoriti dušu i napuniti baterije. Lokalni ljudi Bošanu nazivaju najljepšom prirodnom oazom na otoku Pagu i smatraju je "čistilištem" duše i tijela. 

Do 80-tih godina prošlog stoljeća ondje nije bilo vode ni struje pa su stanovnici sela morali šetati plažama kako bi skupili pitku vodu, a kupali su se u kišnici. Iako su se vremena promijenila, ta surova povezanost s prirodom, ondje se osjeti i danas. 

Bošana, Otok Pag - 7 Bošana, Otok Pag (Foto: Facebook)

U Bošani se smjestio Big Yellow House, predivno mjesto savršeno za odmor, daleko od gradske vreve i zvukova elektronske glazbe. Big Yellow House je poznat kao prvi hostel u Novalji i jedan od prvih hostela na Balkanu.

U svome su poslu toliko dobri da je o njima reportažu napravio i BBC. Big Yellow House se prostire na 10 tisuća četvornih metara predivnog zemljišta, okruženog starim borovima koje je UNESCO stavio pod svoju zaštitu.

U "Velikoj žutoj kući", doživjet ćete iskustvo za pamćenje. Glazba se ondje čuje iz gramofonske ploče, zrikavci pjevaju najljepšu ljetnu pjesmu, a simpatično osoblje priprema besplatni roštilj za svoje posjetitelje.

Osim klasičnih usluga koje nudi jedan klasični lokal, na ovom posebnom mjestu možete uživati u raznim sportskim i fitness aktivnostima, u masažama, ondje možete organizirati osobna duženja pa čak i sudjelovati u duhovnoj obnovi

Simpatične stolice, fotelje i ležaljke, smjestili su u jednu od rijetkih paških šuma. Oko vas je netaknuta priroda i veličanstveni Velebit, a ispod vas je pješčana plaža s kristalno čistim morem u kojemu odlomljene stijene služe kao improvizirane fotelje.

Poanta je da kad dođete kod nas da se maksimalno opustite, skinete zavjese i budete ono što jeste, i po mogućnosti krenete bolji i jači naprijed. Ne postoji neka formula, jednostavno samo vizija, cilj i intucija da radimo nešto pozitivno. Želimo ponuditi platformu za čovjeka, osvjestit te ponovno ojačati i povezat ljudski duh sa prirodom, rekao nam je Zoran, vlasnik ovog predivnog objekta. 

U Big Yellow Houseu ćete napraviti savršene ljetne fotografije, dobro se najesti, uživati u osvježavajućem piću, napraviti kvalitetnu yogu, spojiti se s prirodom i kući se vratiti puni pozitivnih dojmova.

Plaža Šunj na otoku Lopudu - 3 Čarobna je! Jedna od najljepših hrvatskih pješčanih plaža na otoku bez prometa

Plaža Pasjača u Popovićima - 1 Jedna od najljepših u Europi: Hrvatska plaža kojoj ne smeta ni to što nema hlada

Ako ste na Pagu, nemojte zaobići ovo posebno mjesto koje privlači jednostavnošću i posebnim šarmom, potpuno drugačijim od luksuznih lokala u kojima ćete potrošiti pravo bogatstvo.

U skorijoj budućnosti ondje ćete moći naučiti kako pravilno disati, uključiti se u retreat, sudjelovati na raznim festivalima i tematskim radionicama koje će vas naučiti kako da zavolite sebe i svijet oko sebe. 

Bošana, Otok Pag Plaža u Bošani (Foto: Facebook)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju