Kada su se kao mladi bračni par uselili u svoj dom u Zagrebu, Iva Bilanović željela je za svog supruga Stefana i sebe stvoriti ugodnu obiteljsku oazu te je njihov stan uredila u prekrasnim zemljanim tonovima.

Galerija Zagrebački stan uređen u zemljanim tonovima u kojem su glavne zvijezde divne slike Afrikanki - 3 Zagrebački stan uređen u zemljanim tonovima u kojem su glavne zvijezde divne slike Afrikanki - 4 Zagrebački stan uređen u zemljanim tonovima u kojem su glavne zvijezde divne slike Afrikanki - 5 +4 Zagrebački stan uređen u zemljanim tonovima u kojem su glavne zvijezde divne slike Afrikanki

Razmišljajući o tome kako da uredim naš bračni dom, htjela sam nešto posebno i drugačije. Nisam tip osobe da idem na 'ziher' pa da kupim sve crno, bijelo, sivo i još lakirano. Uvijek mi se više sviđao shabby chic stil, a još uz to jako volim boje, sve bi šareno, otkriva Iva Bilanović.
Opremanje stana trajalo je skoro godinu dana, Iva je obilazila trgovine namještajem te proučavala ponudu u online trgovinama.

Nisam kupila sve odjednom jer nisam odmah sve našla. Pokušala sam spojiti i ukomponirati vintage stil, a opet da ima i dozu modernog. Trenutno prevladava zelena boja u kući, ali nikad se ne zna, možda već iduće god bude prevladavala neka druga boja, kaže Iva.

Uz zelene stolce u blagovani kupljene u trgovini Namještaj Mima savršeno su se uklopila dva šarena stolca efektnog patchwork dizajna iz trgovine Prima smještena na čelu stola. Blagovana je spojena s dnevnim boravkom u kojem osvajaju topli smeđi tonovi i preslatki ladičar kupljen u Emmezeti, a u istoj trgovini Iva je pronašla i vrlo efektne i divne slike Afrikanki.

Stan uređen u divnim plavim nijansama - 6 Plavi raj: Bajni stan zbog kojeg smo se (opet) zaljubili u tirkiznu i petrolej plavu

Zidni sat iz Bauhausa u dnevnoj sobi još je jedan upečatljivi detalj u ovom šarmantno uređenom domu s domaćim ugođajem, kao i okrugla metalna polica iz Pepca ukrašena biljčicama i zanimljivom lampicom.

A tek balkončić! Très très chic pariški stan u kojem je svaki dan romantika Šik pariški stan s divnim balkončićem - 1 Šik pariški stan s divnim balkončićem - 7 Šik pariški stan s divnim balkončićem - 6 +8 Šik pariški stan s divnim balkončićem - 5

Vitrina od drva i stakla kupljena u Jysku pokazala se idealnim komadom namještaja za držanje posuđa, smještena ispred zida od dekorativnog kamena – vrlo autentično i predivno!

Još malo ljubavi i ljepote, kojih u ovom neobično i lijepo uređenom domu ima pregršt, Iva je dodala s velikim uokvirenim slikama sa svoga vjenčanja koje krase zid blagovaone.

Zagrebački stan uređen u zemljanim tonovima u kojem su glavne zvijezde divne slike Afrikanki - 8 Zagrebački stan uređen u zemljanim tonovima u kojem su glavne zvijezde divne slike Afrikanki (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju