Među bojama kojima su članice britanske kraljevske obitelji posebno odane definitivno je ružičasta i sve njezine nijanse. Nosi ju kraljica Elizabetha, voljela ju je i princeza Diana, za službene protokole birala ju je i Meghan Markle, a rado ju bira i vojvotkinja Catherine Middleton.

Galerija Catherine Middleton Ružičasta kombinacija Catherine Middleton - 1 Ružičasta kombinacija Catherine Middleton - 2 +2 Ružičasta kombinacija Catherine Middleton - 3

Njihova ljubav prema ružičastoj boji nimalo ne čudi kada se u ozbir uzme činjenica da ova boja simbolizira prijateljstvo, sklad, unutarnji mir i pristupačnost.

Kraljica Elizabeta općenito je pobornica jarkih boja koje redovito bira za svoje nastupe. Stručnjakinja za kraljevsku obitelj Daisy McAndrew svojedobno je objasnila da kraljica za to ima i praktičan razlog.

Ona je poprilično mala zbog čega ju je teško uočiti pa su njezini suradnici prije nekoliko godina odlučili da bi joj jarke boje između ostalog mogle pomoći da je ljudi lakše uoče, rekla je. Osim toga, kraljičin moto je i da "morate biti viđeni da bi vam se vjerovalo", a u skladu sa svim napisanim, najnovijoj kombinaciji Catherine Middleton sama kraljica sigurno bi dala čistu peticu.

Na prvoj kraljevskoj vrtnoj zabavi od 2019. godine vojvotkinja se, naime, pojavila u koraljno ružičastoj kaput-haljini koja je rad dizajnerice Emilia Wickstead. Radi se o haljini midi dužine s dugim rukavima, širokim ovratnikom i pojasom u struku. Nebeskoplavu verziju ove haljine vojvotkinja je nosila u nekoliko prijašnjih prilika.

Uz haljinu je iskombinirala salonke u sličnoj nijansi te žarko ružičasti šešir.

Ružičasta kombinacija Catherine Middleton Ružičasta kombinacija Catherine Middleton (Foto: Profimedia)

Iako je vojvotkinja u svoje kombinacije znala uključiti komade koji navodno nisu omiljeni kraljici Elizabethi poput platformi, ovoj kombinaciji kraljica sigurno neće naći niti jednu manu.

Kraljica Letizia Izdanje bez greške: Kraljica Letizia u haljini koja je savršen odabir za kraljevsku gala večeru

Inače, elegantna vojvotkinja bila je uz princa Edwarda i groficu od Wessexa domaćica zabave umjesto kraljice koja je odustala od ovogodišnjeg angažmana zbog problema s mobilnošću. Godišnje vrtnje zabave način su da monarsi proslave i nagrade one koji su se istaknuli u javnim službama.

Ružičasta kombinacija Catherine Middleton - 1 Ružičasta kombinacija Catherine Middleton (Foto: Afp)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju