Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea završili su svoju skandinavsku kraljevsku turneju tijekom koje su posjetili Švedsku i Norvešku

Galerija Catherine na kraljevskoj gala večeri u Oslu Catherine je nosila svilenu haljinu modne kuće Erdem Kaput Catherine Walker, haljina Alexander McQueen i torbica Chanel za posjet institutu +6 Erdem haljina od baršuna i Jimmy Choo štikle Catherine Middleton odradila je svoju zadnju veliku kraljevsku turneju prije rođenja trećeg djeteta koje bi na svijet trebalo doći u travnju. Od sada će se posvetiti događanjima koja ne zahtijevaju daleka putovanja, a od turneja se oprostila u velikom stilu.

Catherine Middleton odradila je svoju zadnju veliku kraljevsku turneju prije rođenja trećeg djeteta.

Vojvotkinja i vojvoda proveli su pet dana u Švedskoj i Norveškoj, družeći se s članovima kraljevskih obitelji tih zemalja, a mnogi su primijetili kako je tim povodom Catherine malo "osvježila" svoj stil odijevanja.

Odjevne kombinacije za kraljevske turneje pomno se, do najmanjeg detalja, planiraju uz pomoć stilista kako bi vojvotkinja za svaku prigodu imala spremnu kombinaciju i unaprijed točno znala što će odjenuti.

Modni kritičari često joj nisu skloni i smatraju kako bi trebala biti puno odvažnija u svom odabiru, a kao potencijalni modni uzor navode princezu Dianu koja je svojevremeno bila njihova miljenica jer se voljela riskirati s krojevima i bojama te prkositi pravilima odijevanja u britanskoj monarhiji.
Catherine je nosila svilenu haljinu modne kuće Erdem Catherine u zlatnoj svilenoj haljini modne kuće Erdem Foto: Getty Images/Erdem
Međutim, Catherine ih je pozitivno iznenadila na skandinavskoj turneju, a sve je započelo odabirom haljine modne kuće Erdem za svečano primanje u Stockholmu. Iako vojvotkinja često nosi haljine ove modne kuće, uglavnom bira one iz klasične neutralne palete boja pa je svileni model u zlatnoj boji s visokim ovratnikom i masivnim cvjetnim uzorkom bio pravo osvježenje.
Kaput Catherine Walker, haljina Alexander McQueen i torbica Chanel za posjet institutu Kaput Catherine Walker, haljina Alexander McQueen i torbica Chanel za posjet institutu Foto: Getty Images/Guliver/CoverImages
Čistu peticu dobila je i za kombinaciju koju je nosila prilikom posjeta švedskom institutu Karolinska. Ispod kaputa dizajnerice Catherine Walker skrivala se uska bijela vunena haljina modne kuće Alexander McQueen uz koju se sjajno uklopila mala ručna torbica modne kuće Chanel u boji trule višnje. Kaput s efektnim crveno-bijelim "houndstooth" uzorkom pravi je odmak od lijepih, ali ziheraških modela kakve vojvotkinja inače bira i modni kritičari složili su se kako je novi kaput dobrodošao dodatak njezinoj garderobi.
Erdem haljina od baršuna i Jimmy Choo štikle Erdem haljina od baršuna i Jimmy Choo štikle Foto: Getty Images/Guliver/CoverImages/Erdem
Niz uspješnih izdanja nastavila je odabirom plave haljine modne kuće Erdem i štikli brenda Jimmy Choo za posjet umjetničkoj galeriji Fotografiska. Vojvotkinja rijetko nosi baršun i do sada se na javnim događanjima samo dva puta pojavila u haljinama izrađenim od tog prekrasnog ženstvenog materijala, što je prava šteta sudeći prema njezinom novom izdanju.
Haljina modne kuće Alexander McQueen za kraljevsku večeru u Oslu Haljina modne kuće Alexander McQueen za kraljevsku večeru u Oslu Foto: Getty Images
Najviše pohvala Catherine je dobila za haljinu modne kuće Alexandar McQueen koju je odjenula za gala večeru u Oslu. Kada se pojavila u kraljevskoj palači ruku pod ruku s norveškim kraljem Haraldom V., svima je oduzela dah.

Cijenjeni američki magazine Vanity Fair napisao je da je vojvotkinja izgledala "poput grčke božice u dramatičnom formalnom izdanju". Uz prelijepu blijedo-ružičastu haljina s plaštem ukrašenu kristalima Catherine je nosila malu ručnu torbicu modne kuće Jimmy Choo.
Mini torbica modne kuće Jimmy Choo Mini torbica modne kuće Jimmy Choo Foto: Getty Images/Guliver/CoverImages/Jimmy Choo
Prilikom odabira kombinacija za ovakve turneje stilisti uvijek biraju i nekoliko odjevnih komada dizajnera iz zemalja u koje odlaze članovi kraljevskih obitelji pa tako ni ovo putovanje nije bilo iznimka za to pravilo. Vojvotkinja je u Švedskoj nosila elegantan crni kaput švedske dizajnerice Ide Sjöstedt s krznenim detaljima iz nove kolekcije za jesen/zimu 2018. godine, a prilikom posjeta srednjoj školi Hartvig Nissen u Oslu odjenula je sad već rasprodanu haljinu norveškog brenda byTiMo.

Skandinavskom turnejom Catherine Middleton preobratila je i svoje najstrože modne kritičare koji nisu vjerovali da vojvotkinja može "osuvremeniti" svoj stil odijevanja i riskirati sa stajlingom.
Vojvotkinja u Oslu, u društvu princa Haakona, princeze Mette-Marit i glumca Tarjea Sandvika Moea Vojvotkinja u Oslu, u društvu princa Haakona, princeze Mette-Marit i glumca Tarjea Sandvika Moea Foto: Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju