Jeste li se zapitali zašto vojvotkinja od Cambridgea na svakoj fotografiji izgleda sjajno? Tajna je u jednom malom triku kojim se služila i princeza Diana

Nije tajna da članovi britanske kraljevske obitelji moraju itekako paziti na svoje ponašanje tijekom pojavljivanja u javnosti. Taj strogi kodeks ponašanja s vremenom se ipak mijenja i dopuštena im je opuštenost u određenim neformalnim situacijama, ali neka pravila uvijek se moraju poštivati.

Tako sve ženske članice obitelji uvijek moraju biti odjevene primjereno svojoj tituli i u svakom trenutku voditi računa o svojoj čednosti. Na primjer, ako imaju kraću suknju ili haljinu, moraju paziti na to da njihova odjeća u svakom trenutku stoji na svom mjestu i ne otkrije previše.

U tome im pomaže specifična poza po kojoj javnost prije svega pamti princezu Dianu. Pozu odlikuje spajanje koljena i gležnjeva te naginjanje nogu na stranu, a Diana ju je demonstrirala i na legendarnoj fotografiji nastaloj ispred Taj Mahala. Kraljevne ovako mogu lako kontrolirati rub svoje odjeće, paziti da se ona previše ne podigne tijekom sjedenja i tako sprječavaju potencijalne modne nezgode kakve su se događale Catherine Middleton.

Vojvotkinja od Cambridgea nebrojeno mnogo puta fotografirala se u istoj pozi pa je zbog toga ona dobila naziv 'vojvotkinjin nagib'.

Iako se mislilo kako je izmišljena isključivo za čuvanje čednosti, Myka Meier, stručnjakinja za britanski kraljevski bonton, otkrila je da ima još jednu zanimljivu funkciju zbog koje je vole članice kraljevske obitelji.

Naime, cik-cak efekt postignut nagibom zapravo izdužuje noge i u kombinaciji s uspravnim držanjem to je formula za savršen izgled na fotografiji.

Ključ ove tehnike je u tome da uspravna ramena usmjerite ravno prema naprijed. Ruke trebaju bit sklopljene i položene u krilo, opisala je.

Saznajte više o nestašnom drugom licu Catherine Middleton koje britanska kraljice ne bi odobrila, a zatim pročitajte priču o osvetničkoj haljina prevarene princeze Diane koja poručuje 'vidi što propuštaš'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju