Princeza od Walesa bila je glavna govornica na simpoziju "Shaping Us" koji se održao u londonskom Muzeju dizajna. Organizatori ovog događanja su Kraljevska zaklada i njihov Centar za rano djetinjstvo koji je 2021. osnovala upravo princeza od Walesa.

Vrijeme je da shvatimo kako građenje zdravijeg svijeta znači njegovanje temelja koji pružaju potporu našoj djeci - sve od sustava koji upravljaju ranom skrbi do naših stavova prema onima koji odgajaju novu generaciju. Rano djetinjstvo fundamentalno oblikuje odrasle ljude u koje se pretvaramo. Trauma, stres i nepovoljna iskustva uzrokuju štetu koju djeca nose u sebi godinama. Moramo prepoznati i raditi na temeljnim uzrocima nekih od najvećih društvenih izazova današnjice te raditi zajedno pronaći odgovore jer smo, naposljetku, svi dio delikatnog i međusobno povezanog ekosustava, kazala je u svom govoru.

Catherine Middleton na simpoziju Catherine Middleton na simpoziju (Foto: Profimedia)

Ovo je za Catherine vrlo važna prigoda jer označava vrhunac njezine kampanje lansirane početkom godine. Dugoročni cilj kampanje je podizanje svijesti o važnosti ranog djetinjstva u oblikovanju našeg budućeg mentalnog i fizičkog stanja, ali i građenju šireg društva.

S obzirom na važnost prigode, ne čudi što je princeza odabrala vrlo ozbiljan, decentan i znakovit stajling. Nosila je klasično odijelo Emilije Wickstead u ljubičastoj boji koja se tisućljećima smatra kraljevskom bojom.

Catherine Middleton u odijelu Emilije Wickstead Catherine Middleton u odijelu Emilije Wickstead (Foto: Profimedia)

Kralj Kir Veliki iz dinastije Ahemenida, osnivač Perzijskog Carstva, nosio ljubičastu tuniku kao dio svoje službene kraljevske uniforme.  Britanska kraljica Elizabeta I. dozvoljavala je nošenje ljubičaste boje samo najužim članovima kraljevske obitelji, a ostalima je to bilo zabranjeno.

Čak i takozvana imperijalna državna kruna, koja simbolizira suverenitet britanskog vladara, u sebi ima ljubičastu kapu od baršuna, a kraljica Elizabeta II. često se u javnosti pojavljivala u odjevnim komadima ljubičaste boje.

Catherine Middleton u odijelu Emilije Wickstead Catherine Middleton u odijelu Emilije Wickstead (Foto: Profimedia)

Britanci danas pišu kako je ljubičasto odijelo princeze od Walesa ujedno i posveta kralju Charlesu III. koji je jučer proslavio svoj 75. rođendan. Catherine je odijelo kombinirala uz tamnoplave salonke s potpisom Gianvita Rossija, a važno mjesto u njezinom izdanju zauzeo je nakit. Točnije, naušnice.

Naime, nosila je naušnice princeze Diane sa safirima i dijamantima te tako još jednom odala počast svojoj pokojnoj svekrvi.

Catherine Middlton s naušnicama princeze Diane Catherine Middlton s naušnicama princeze Diane (Foto: Profimedia)

Catherine Middleton u sakou od 55 eura uz koji se savršeno uklopila kultna dizajnerska torbica Catherine Middleton Catherine Middleton u bijelom sakou Catherine Middleton u bijelom sakou +4 Catherine Middleton u bijelom sakou

Dvije fantastične haljine princeze Catherine za kraljevsko vjenčanje u Jordanu Princeza od Walesa na jordanskom kraljevskom vjenčanju Catherine Middleton u haljini Elie Saaba na jordanskom kraljevskom vjenčanju Catherine Middleton u haljini Elie Saaba na jordanskom kraljevskom vjenčanju +3 Princeza i princ od Walesa na jordanskom kraljevskom vjenčanju

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju