Princeza i princ od Walesa otputovali su u službeni posjet SAD-u. Točnije, nalaze se u Bostonu gdje će se održati dodjela nagrada Earthshot koja je zapravo glavni povod posjeta. Ovu nagradu koja se dodjeljuje pojedincima za njihov doprinos ekologiji i zaštiti okoliša, lansirali su princ William i David Attenborough 2020. godine.

Galerija Catherine Middleton u odijelu Rolanda Moureta Princeza od Walesa i maleni Henry koji joj je poklonio buket Princ i princeza od Walesa u udruzi Roca +1 Catherine Middleton u odijelu Rolanda Moureta

Pet laureata s najinovativnijim rješenjima za ekološke izazove dobit će stipendiju od milijun funti koja im omogućuje nastavak njihova rada.

Na pitanje zašto je baš Boston odabran kao mjesto za dodjelu nagrada, William je kazao kako je Boston bio i više nego očit odabir s obzirom na to da se u njemu nalazi mnogo sveučilišta s istraživačkim centrima i da je bostonska startup scena uistinu jaka.

Drugi dan boravka u Bostonu iskoristili su za odlazak u tehnološki inkubator Greentown Labs, a najsimpatičniji trenutak dogodio se na samom kraju posjeta.

Catherine Middleton u odijelu Rolanda Moureta Catherine Middleton u odijelu Rolanda Moureta (Foto: Profimedia)

Naime, tada su se Catherine i William susreli s 9-godišnjim dječakom Henryjem koji je bio odjeven u uniformu britanske garde i strpljivo čekao trenutak kada će princezi uručiti buket. Naposljetku mu je to i uspjelo, a razdragana Catherine nije mogla sakriti svoje oduševljenje njegovom gestom.

Princeza od Walesa i maleni Henry koji joj je poklonio buket Princeza od Walesa i maleni Henry koji joj je poklonio buket (Foto: Profimedia)

Nakon toga uputili su se u prostorije neprofitne organizacije Roca posvećene radu s djecom i mladima koji su izloženi nasilju.

Obje posjete princeza je odradila u istoj odjevnoj kombinaciji. Izgledala je fantastično u odijelu Rolanda Moureta u boji vina koju je spojila s bluzom u svijetloj nijansi ružičaste boje.

Princ i princeza od Walesa u udruzi Roca Princ i princeza od Walesa u udruzi Roca (Foto: Profimedia)

Mala torbica modne kuće Chanel koju je prvi put nosila 2017. godine tijekom posjeta Parizu savršeno se uklopila u ovo izdanje i dizajnom i bojom.

Isto vrijedi i za klasične salonke brenda Gianvito Rossi napravljene od brušene kože koje princeza također godinama nosi.

Catherine Middleton u odijelu Rolanda Moureta Catherine Middleton u odijelu Rolanda Moureta (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju