Predsjednik Južnoafričke republike Cyril Ramaphosa doputovao je u službeni posjet Velikoj Britaniji. Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla u njegovu čast organizirali su državničku večeru u Buckinghamskoj palači.

Galerija Catherine Middleton u haljini Jenny Packham Princeza od Walesa i predsjednik Južnoafričke Republike Cyril Ramaphosa Dijamantna tijara Lover's Knot i naušnice princeze Diane +2 Catherine Middleton

Ovo je prva večera u organizaciji novog britanskog kralja, a među uzvanicima su bili i princeza i princ od Walesa. Lijepa Catherine doslovno je zablistala u haljini britanske dizajnerice Jenny Packham, kojoj često poklanja povjerenje u ovako važnim prigodama.

Catherine Middleton u haljini Jenny Packham Catherine Middleton u haljini Jenny Packham (Foto: Profimedia)

Ovaj put odlučila se za predivnu bijelu haljinu s pomalo dramatičnim dugačkim rukavima s prorezom, koji su vizualno stvarali iluziju plašta.

Haljina je zapravo vjenčanica iz bridal kolekcije za 2021. godinu, a upečatljiv dizajn Packham je prvo osmislila za glumicu Hilary Duff, koja se 2019. udala u njezinoj kreaciji. Kada je haljina izazvala velik interes, dizajnerica je odlučila osmisliti sličan model za svoju bridal kolekciju.

Rezultat je predivna bijela vjenčanica od rastezljivog krepa s blještavim aplikacijama na području ramena, u kojoj je princeza od Walesa izgledala spektakularno na državničkoj večeri. Haljina u originalu ima prorez na leđima, ali za Catherine je napravljena nova, zatvorena verzija.

Vjenčanica Jenny Packham iz bridal kolekcije za 2021. Vjenčanica Jenny Packham iz bridal kolekcije za 2021. (Foto: Kleinfeld Bridal)

Kako to biva u ovakvim prigodama, svoju haljinu nadogradila je nakitom iz kraljevske riznice. Nosila je dijamantnu tijaru "Lover’s Knot", koju je 1913. za kraljicu Mary izradila draguljarska kuća Garrard, dijamantne naušnice koje su nekad pripadale princezi Dijani te bisernu narukvicu kraljice Elizabete II.

Princeza od Walesa i predsjednik Južnoafričke Republike Cyril Ramaphosa Princeza od Walesa i predsjednik Južnoafričke Republike Cyril Ramaphosa (Foto: Profimedia)

Posebno mjesto u ovom izdanju imao je orden s likom Elizabete II., koji je kraljica osobno poklonila članicama kraljevske obitelji.

Dijamantna tijara Lover's Knot i naušnice princeze Diane Dijamantna tijara Lover's Knot i naušnice princeze Diane (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju