Svaka perilica rublja ima ladicu u koju stavljamo detardžent za pranje i omekšivač. Ladica se obično nalazi na gornjoj lijevoj strani perlice i ima tri odjeljka. Pitanje je - znate li za što svaki od ta tri odjeljka služi?

Odjeljci su označeni simobolima I, II i cvijetom ili slovima L i R. Cvijet ili slovo R nalaze se na odjeljku u koji stavljamo omekšivač. Simboli I i II i slovo L nalaze se na odjeljcima u koje stavljamo sredstvo za pranje rublja.

A kada punimo koji odjeljak? Nakon kupnje perilice za rublje važno je dobro pročitati upute u kojima je sve detaljno objašnjeno.

Ipak, za sve oni koji bi odmah sad dobili odgovor na pitanje kada se puni koji odjeljak (ili potvrdili svoje znanje) donosimo ga u nastavku.

Najčešće prilikom pranja rublja koristimo prva dva odjeljka (označeni simbolom II i cvijetom), odnosno odjeljak za glavno pranje u koji ide prašak i odjeljak za omekšivač.

Treći odjeljak, obično označen simbolom I, puni se kada koristimo program koji uključuje i pretpranje, koji se koristi za čišćenje jako zaprljane odjeće.

Slika nije dostupna Savjet majstora: Jedan predmet koji nikada ne biste smjeli stavljati u perilicu rublja

Perilica posuđa Savjet majstora: Pet stvari koje ne smijete raditi s perilicom posuđa

Dakle, ako želite da vaša perilica odradi i pretpranje, punite sva tri odjeljka u ladici. I to je to. Jeste li već bili upoznati s ovom informacijom?

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju