Na većini tenisica nalazi se ona zadnja rupica (kod nekih modela tenisica sitnija od ostalih) kroz koju neki provedu žniranac, a neki je ni ne koriste. No ta rupica itekako je korisna, naročito ako dobivate žuljeve na peti od tenisica ili ako vam stopalo 'pleše' u tenisici, odnosno ako vam je tenisica malo prevelika

Tenisice vam stvaraju žuljeve na peti ili vam se noga previše miče u tenisici? Za ovaj problem zapravo postoji jednostavno rješenje, a ono leži u često zanemarenoj rupici na vrhu tenisice. Naime, ta rupica pomoći će vam da što je moguće više stegnete žniranac, a da vas pritom ništa ne stišće.

Tenisice vam stvaraju žuljeve na peti ili vam se noga previše miče u tenisici? Za ovaj problem postoji jednostavno rješenje, a ono leži u često zanemarenoj rupici na vrhu tenisice

Rješenje je u tome da prvo napravite petlje na unutarnjoj i vanjskoj strani tenisice. Petlju napravite tako da žniranac sa vanjske strane tenisice provedete kroz tu zadnju rupicu, ali ne zategnete žniranac do kraja nego ostavite da dio visi, u obliku petlje. Kada napravite petlje s obje strane tenisice, prekrižite žniranac i provucite ga kroz petlju na drugoj strani.

Zatim zategnite žniranac tako da ga vučete prema dolje kako bi se žniranac maksimalno pritegnuo i zatim, kao što to i inale radite, zavežite žniranac. Ovako zavezana tenisica maksimalno će vam prianjati uz petu, bolje će držati nogu te će sprečavati da prsti udaraju u vrh vrh tenisica te pružiti maksimalnu udobnost bilo da u tenisicama samo hodate, trčite ili se bavite bilo kojom drugom fizičkom aktivnošću.

U slučaju da tenisica nema tu sitnu rupicu, za izvođenje ovog trika možete koristiti običnu zadnju rupicu.

U videu pogledajte precizno izvođenje ovog trika.


Ne propustite doznati i čemu služi peti mini džep na trapericama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju