Bez dobre komunikacije nema dobre veze i izbjegavanje određenih tema može dugoročno nanijeti štetu ljubavnom odnosu. U nastavku provjerite koje biste razgovore trebali voditi svaki dan ako želite dobru vezu.

1. Teškoće. Ludnica na poslu, svađa sa sestrom, općenito težak dan – podijelite svoju svakodnevicu s partnerom i potaknite ga da on vama ispriča svoje teškoće. Tako razvijate trajan osjećaj bliskosti i povjerenja u ljubavnom odnosu.

2. Ciljevi i planovi. Otvoren razgovor o svim vašim ciljevima, malim ili velikim, motivirat će vas da bez zadrške kročite prema njima. Važno je da ih ne držite u sebi jer vam partner može biti značajna potpora u njihovom ostvarivanju i obrnuto, vi možete svom partneru pomoći da ostvari zacrtane ciljeve. Obavezno planirajte zajedničke aktivnosti jer je upravo nedostatak vremena za zajedničko uživanj jedan od najvećih krivaca za pucanje veza i brakova.

3. Zdravlje. Ponekad skrivamo svoje zdravstvene probleme kako ne bismo partnera previše opterećivali, ali zdravlje uvijek treba biti na prvom mjestu i o njemu se uvijek treba otvoreno razgovarati. Svaku fizičku bol vi i partner lakše ćete podnijeti ako je podijelite.

4. Lijepe uspomene. Stručnjaci smatraju da bi prisjećanje na lijepe trenutke provedene zajedno trebao biti obavezan dio svakodnevice parova. Takvi razgovori stvaraju pozitivnu energiju i zato se često trebate podsjetiti na povijest koju dijelite jer ćete tako osnažiti svoju povezanost.

SAVJET PLUS: Svađa je također oblik komunikacije u ljubavnom odnosu. Ako često u sebi zadržavate negativne emocije jer se bojite da će one dovesti do prekida, saznajte zašto je bolje svađati se u vezi nego šutjeti

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju