Uzvanici na reviji modne kuće Chanel odmah su dobili uvid u izvor inspiracije za novu kolekciju. Naime, u Grand Palais Éphémèreu, privremenom izložbenom prostoru otvorenom zbog renovacije muzejskog kompleksa Grand Palais, sjedili su ispod gigantskog gumba sa slavnim logom na kojem se isprepleću dva slova C.

Galerija Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 1 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 2 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 3 +19 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 4

Upravo je gumb motiv oko kojeg je kreativna direktorica Virginie Viard gradila svoju viziju za nove kreacije.

'Haute couture' kolekcija za proljeće/ljeto 2024. koju je osmislila Virginie Viard, smješta gumb, koliko uporaban, toliko i ukrasan predmet, u svijet baleta i plesa. Izraz gracioznosti, slobode i preciznosti u svakom pokretu, poručuju iz modne kuće.

Gumb s prepoznatljivim Chanelovim logom Gigantski gumb s logom Chanela na stropu Grand Palais Éphémèrea (Foto: Afp)

U interpretaciji Chanela gumb je skromna modna ikona zahvaljujući kojoj su se žene riješile svih dodataka koji su ih sputavali u slobodnom kretanju, a kroz baletne tj. plesne elemente nova kolekcija slavi slobodu pokreta.

Gumbi su glavna inspiracija za novu Chanelovu kolekciju Gumbi su glavna inspiracija za novu Chanelovu kolekciju (Foto: Afp)

Jedan od vizualno najdominantnijih elemenata svakako su bijele hulahopke koje je na pisti nosila svaka manekenka. Tako je i bijela boja postala najdominantnija u kolekciji jer se našla u svakom predstavljenom looku.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 1 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 1 (Foto: Profimedia/AFP)

Reviju je otvorila glumica Margaret Qualley u kompletu s prepoznatljivim sakoom od tvida tradicionalno strogog kroja, ovaj put ublaženog razigranim visokim ovratnikom od tila.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 17 Glumica Margaret Qualley na reviji modne kuće Chanel (Foto: Profimedia/AFP)

Razigranost, lepršavost, nježnost i svojevrsna lakoća najčešće se spominju u ocjenama novih Chanelovih kreacija koje možete bolje razgledati u galeriji.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 11 Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 11 (Foto: Profimedia/AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju