Revije slavne francuske modne kuće Chanel tradicionalno su među najiščekivanijima na Pariškom tjednu mode. Njihova "haute couture" kolekcija za proljeće/ljeto 2019. godine prikazana je u pariškom Grand Palaisu, čija je unutrašnjost za ovu prigodu pretvorena u dvorište mediteranske vile.

Galerija Chanel, proljeće/ljeto 2019. Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 8 Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 11 +19 Chanel, proljeće/ljeto 2019.

Karl Lagerfeld, kreativni direktor Chanela, za predstavljanje svojih kreacija uvijek osmisli veličanstvenu kulisu, pa je i ovaj put oduševio posjetitelje revije vjernim prikazom glamurozne ljetne svakodnevice.

Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 2 Unutrašnjost Grand Palaisa pretvorena je u dvorište mediteranske vile (Foto: Guliver/CoverImages)

Tako su manekenke umjesto klasične piste hodale po kamenoj terasi i pješčanim stazama nad koje su se nadvili čempresi i palme.

Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 11 Chanel, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Guliver/CoverImages)

Inspiraciju za nove kreacije modni majstor pronašao je u 18. stoljeću i izložbi posvećenoj pariškim trgovcima iz tog vremena koji su ondašnje bogataše opskrbljivali raznim luksuznim dobrima.

Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 10 Chanel, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Guliver/CoverImages)

Luksuz Chanelove kolekcije prije svega se očituje u odabiru vrhunskih materijala poput svilene organze i šifona ili pak jednog od zaštitnih znakova ove modne kuće - ručno tkanog tvida. Lagerfeld je na pistu vratio i čipku, a neki od novih modela ukrašeni su glamuroznim perjem.

Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 3 U novoj kolekciji prevladavaju pastelne nijanse (Foto: Guliver/CoverImages)

Kolekcijom dominira ravna silueta, uz nekoliko glamoroznih iznimki u obliku haljina sirena-kroja te voluminoznih full skirt modela.

Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 7 Chanel, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Guliver/CoverImages)

Sudeći prema zastupljenoj paleti boja, proljeće i ljeto 2019. godine bit će obojeno u pastelne nijanse. Nježna ružičasta, zelena i svjetloplava miješale su se s bijelom, ali svoje mjesto u kolekciji ipak su našle i nezaobilazne male crne haljine.

U galeriji pogledajte kreacije iz nove kolekcije modne kuće Chanel.

Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 9 Chanelova mala crna haljina za proljeće/ljeto 2019. (Foto: Guliver/CoverImages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju