Kako miriše prijateljstvo između dvije snažne žene čije su ideje mijenjale umjetnost i modu, pokazuje novi miris iz ekskluzivne kolekcije najpoželjnijeg brenda. On se zove 'Misia' i najnoviji je član mirisne kolekcije 'Les Exclusifs de Chanel'

Parfemi s karakterom čiji se trag ističe između brojnih ugodnih mirisnih nota izazov su za kreativce kao i parfemske kuće koje ih lansiraju, ali upravo oni nose dašak posebnosti, dobrodošao u posebnim trenucima baš kao i u svakodnevici.

Takve se mirisne priče koje prerastaju u legende kriju u liniji mirisa 'Les Exclusifs de Chanel' čiji je najnoviji član 'Misia' 'odjevena' kao i svi njezini prethodnici - u jednostavnu staklenu bočicu s lakiranim crnim magnetskim čepom.

'Misia' će poput magneta privući sve ljubiteljice maznih puderastih nota i mirisa šminke, i to one iz garderoba čarobnih kazališta poput 'Palais Garnier'

Ovaj će miris poput magneta privući sve ljubiteljice maznih puderastih nota i mirisa šminke, i to one iz garderoba čarobnih kazališta poput 'Palais Garnier' na čijim je daskama plesala najpoznatija baletna grupa s početka dvadesetog stoljeća 'Ballet Russes' čija je kuma bila upravo Misia Sert, velika prijateljica francuske modne vizionarke.

Gabrielle Chanel je o njoj voljela reći: 'Sve je u ženi i sve su žene u Misia'. Ova muza nebrojenih umjetnika bila je pantera, kojoj su ujedno laskali i prezirali je. Ženu prodornog utjecaja, Misiju su naslikali Vuillard, Toulouse-Lautrec i Renoir.

S parfemom 'Misia' lako ćete se zamisliti u kazalištu oplemenjenim zlatnim štukaturama i ogledalima koji reflektiraju umjetnički Pariz u kojem uživate u društvu najbolje prijateljice

Kako je sam kreator parfema parfimer Olivier Polge rekao, inspiracija za miris nije bila sam Misia kao osoba, već kao prekretnica u životu Gabrielle Chanel koju je uvela u svijet moderne umjetnosti.

U tome mu je pomogao miris krhke, ali prepoznatljive ljubičice obavijene perunikom te svibanjskom ružom iz Grassea rezerviranom samo za nekoliko legendarnih 'Chanel' mirisa kao i opojna turska ruža.

Baš poput raskošnog osjećaja krzna i baršuna, Misia se zadržava na koži s punoćom tople tonka mahune i laoskog benzoina.

S parfemom 'Misia' lako ćete se zamisliti u kazalištu oplemenjenim zlatnim štukaturama i ogledalima koji reflektiraju umjetnički i zavodljiv Pariz u kojem uživate u društvu svoje najbolje prijateljice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju