Stigla je dugo iščekivana Chanelova kolekcija šminke za sve nam bliže blagdansko razdoblje. Limitirano izdanje kolekcije Libre 2018 kombinira zlatne tonove s metalik teksturama i snažnom crvenom bojom.

Galerija Chanel Libre nova kolekcija (Foto: Chanel) - 6 Chanel Libre nova kolekcija (Foto: Chanel) - 5 Chanel Libre nova kolekcija (Foto: Chanel) - 4 +1 Chanel Libre nova kolekcija (Foto: Chanel) - 3 Kao i svaka prije, i ova kolekcija Libre povezana je sa Chanel svijetom - vizualni potpisi Coco Chanel prihvaćeni su kao talismani i zatim uklopljeni u predstojeću sezonu.

Lucia Pica koja stoji iza kolekcije objasnila je kako su postojeće ideje kombinirane s novom energijom.

Za kolekciju Libre 2018. kao inspiracija je poslužio lav, voljeni talisman Coco Chanel, koji je obuhvatio veličanstvenost i emocionalni intenzitet blagdanskog razdoblja.

Za ženu koja će se odlučiti za nove Chanel proizvode, Pica kaže da se ne skriva i voli da je se promatra. Cijela kolekcija prožeta je slavljeničkim duhom.

Ograničeno izdanje paleta za usne i highlighteri dizajnirani su za darivanje.

Highlighter za dozu hrabrosti

Potonji na sebi ima urezan kraljevski motiv lava, a dekorativna ambalaža skriva hihlighter koji kad se nanese sa sobom donese dozu hraborsti i potiče žene da uživaju u svojoj vidljivosti. Pica kaže kako je amblem lava koji je urezan na proizvode jednako važan i njoj kao i Coco Chanel jer ukazuje na hrabrost žene koja na sebe nanosi ove nijanse.

Jarke boje za usne

Dio kolekcije je i već spomenuta paleta za usne koja predstavlja kontrast metalik nijansama, a za koju je Pica odabrala svoje omiljene boje. Paleta je tako sastavljena od svilenkastih, ali i mat tekstura i nešto otvorenijih nijansi. Na njoj je za svakoga po nešto, naglaša Luca i dodaje kako se boje kreću od jake crvene do narančaste.

Skandalozni, ali elegantni lakovi za nokte

U kolekciji nisu izostavljeni ni nokti kao "ultimativni produžetak" svakog beauty izgleda, a u zbirci posvećenoj metalnim teksturama tako nisu izostavljeni ni lakovi za nokte koji dolaze u dvije nijasne. U jednoj se metalik spojio sa zlatno-zelenom, a u drugoj s intenzivnom crvenom bojom. Radi se o istovremeno skandaloznim i elegantnim nijansama.

Kralj kolekcije

Za konačni dodir glamura u kolekciji se nalazi ruž Rouge Allure Velvet No.5 inspiriran snažnom crvenom bojom koju je Gabrielle Chanel rado nosila, a koji je ime posudio od kultnog mirisa. Limitirano izranje dolazi u crvenom pakiranju.

Kolekcija u prodaju dolazi početkom studenog.

Chanel Libre nova kolekcija (Foto: Chanel) - 4 Chanel Libre nova kolekcija (Foto: Chanel) - 4 Foto: Chanel

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju