Knedle sa šljivama bez krumpira i jaja
Knedle sa šljivama bez krumpira i jaja (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Recept za brze knedle sa šljivama bez jaja i krumpira

23-08-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Iako svi volimo jesti klasične knedle, kuhanje krumpira i priprema krumpirova tijesta mnogima zadaje muke.

Zato će brzi recept za koji vam ne treba krumpir, ali ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme. Prije pripreme odaberite šalicu koja će vam biti mjerna jedinica za brašno i vodu, a zapremnina šalice ovisi o vašim potrebama.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Ove knedle pune se šljivama, ali možete ih puniti i drugim sezonskim voćem po želji ili bilo kojim tvrdim pekmezom. Recept za najjednostavnije knedle pronađite u nastavku.

Knedle sa šljivama bez jaja i krumpira - sastojci

  • 2 šalice vode
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1 velika žlica maslaca
  • malo soli
  • svježe šljive (ili po želji tvrđi pekmez)
  • dodatno brašno za miješenje

Knedle sa šljivama bez jaja i krumpira - priprema

  1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno. Miješajte dok se brašno i voda povežu u glatku smjesu. Miješajte brzo i žustro s čvrstom kuhačom ili pjenjačom kako biste razradili potencijalne grudice. Maknite s vatre, dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa pustite da se malo ohladi, tek toliko da ga možete normalno obrađivati rukama.
  2. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca. Mijesite kratko dok ne dobijete lijepo glatko tijesto. Rukama ga izdužite, oblikujte u deblji valjak i narežite na onoliko komada koliko knedli želite. U svaki komad tijesta utisnite šljivu (ili žlicu pekmeza) te dlanovima oblikujte knedle.
  3. Dublju zdjelu do polovice napunite vodom, malo posolite i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Kada voda zakuha, ubacite unutra knedle i kuhajte još nekoliko minuta nakon što isplivaju na površinu. Poslužite ih s dodatkom po želji - prelivene prezlima, šećerom i vrhnjem, cimetom, makom...

Dobar tek!

Dobar tek!

Pročitajte i još recepata sa šljivama.

Knedla-kolač Još bolje i brže od originala: Recept za knedla-kolač koji se topi u ustima

Kolač sa šljivama Riječi su suvišne jer je ovo uvjerljivo najsočniji kolač sa šljivama koji smo isprobali

Kolač sa šljivama Ne može lakše: Gotov za čas - recept za brzi kolač sa šljivama

Buhtle Recept za buhtle: Mekane "debeljuce" koje nas vraćaju u djetinjstvo

Džem od šljiva Džem od šljiva s rumom uz koji palačinke postaju najtraženiji desert

Pročitaj još
Pročitaj još