Charli Howard jedna je od sudionica projekta ‘What’s Underneath’ koji preispituje stil, izgled i percepciju ljepote u našem društvu

‘What’s Underneath’ naziv je projekta koji je u početku imao jednostavan cilj – pokazati da stil zapravo nema veze s odjećom.

Zamolili smo grupu individualaca da sudjeluju u projektu u kojem će skinuti svoju odjeću kako bi slavili činjenicu da stil zapravo nije odjeća koju nose. Imati stila znači poznavati samog sebe. Stil je vaš duh, stil je ono što se nalazi ispod. Priče ovih ljudi će vas osnažiti i pomoći vam da otkrijete osjećaj slobode i ugode u vlastitoj koži, kažu autori ove ideje na svojoj stranici Style Like U.

Međutim, projekt je uskoro postao platforma putem koje su mnoge žene dobile priliku pričati o percepciji ljepote, odnosu prema svom izgledu i problemima na koje su nailazile zbog nedostatka samopouzdanja i ljubavi prema vlastitom tijelu.

 

A photo posted by Charli Howard (@charlihoward) on

Jedna od njih je i 24-godišnja manekenka Charli Howard. Ona je prošle godine izazvala pravu buru komentara nakon što se putem Facebooka ‘obračunala’ sa svojom agencijom koja ju više nije željela zastupati jer je za njih bila – predebela.

Charli Howard dobila je 'otkaz' u svojoj modeling agenciji jer je bila - predebela.

Na početku kratkog dokumentarca autorima projekta dala je neočekivano priznanje: 'Neću vam lagati, jako sam nervozna. Zbog toga što moram biti u donjem rublju. Otkrit ću vam malu tajnu. Nikada se nisam skinula u bikini na plaži. Nikada se nisam osjećala ugodno. Ali onda pogledam druge djevojke, plus size cure poput kojih bi voljela izgledati… Ako one to mogu, zašto ja ne mogu?’

 

A video posted by Charli Howard (@charlihoward) on

Iako je zbog prirode svog posla na snimanjima često oskudno odjevena, manjak odjeće u javnosti oduvijek ju je plašio: ‘Stalno sam pokrivala svoje tijelo. Kada sam počela odlaziti na castinge u otvorenim topovima ili uskoj odjeći, osjećala sam se jako čudno. Moraš nositi takvu odjeću jer moraš pokazati svoju figuru, ali kada te tamo dočekaju 10 puta mršavije cure, osjećaš se grozno.

Otkrili su me kada sam imala 16 godina. Sjećam se da i prije toga nisam imala samopouzdanja, nisam se osjećala dobro u svojoj koži tako da modeling zapravo i nije bio pametna stvar za mene. Ako nisi zadovoljan svojim izgledom, to nije industrija u kojoj želiš završiti zato što si stalno izložen pogledima i komentarima.’

 

A photo posted by Charli Howard (@charlihoward) on

Charli priznaje da je prema kriterijima modne industrije ona djevojka s oblinama, iako varira između konfekcijskog broja 32 i 34.

Na castingu u Parizu rekli su mi da moram izgubiti 5 centimetara u bokovima za tjedan dana, a ja sam se u čudu pitala kako ću to izvesti. Izgladnjivala sam se tijekom boravka u Francuskoj. Jela sam dvije energetske pločice dnevno i možda juhu za ručak. To je bilo najgore razdoblje. Zamolila sam agenciju da me nikada više ne šalju tamo, ispričala je.

 

A photo posted by Charli Howard (@charlihoward) on

Kada ju je njezina agencija odbila zastupati, shvatila je da se više ne može ovako ponašati prema svom tijelu. Mislila je da je njezina karijera u modnoj industriji gotova, ali njezin status na Facebooku vidjele su druge agencije koje su je odmah željele u svojim redovima.

Više joj ne pada na pamet mijenjati svoje tijelo zbog prohtjeva drugih ljudi, a kako bi svijetu poslala poruku da se moramo voljeti bez obzira na oblik i veličinu, stala je pred kamere i skinula se u donje rublje. Ljepota se ne mjeri konfekcijskim brojem, zaključila je.

U nastavku pogledajte kratki dokumentarac o Charli Howard nastao u sklopu projekta 'What's Underneath'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju