Torta od sira omiljen je izbor brojnih ljubitelja slatkog u ljetno vrijeme. Ne čudi stoga što se veliku popularnost u posljednje vrijeme dobio tradicionalni japanski recept za cheesecake, poznatiji i pod nadimkom 'Suffle Cheesecake' za čiju vam je pripremu potrebno samo 3 sastojka


Sastojci za japanski cheesecake:

3 jaja
120 grama bijele čokolade
120 grama kremastog svježeg sira

Priprema:
1. Upalite pećnicu i zagrijte ju na 170 Celzijevih stupnjeva. Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Bjelanjke stavite u hladnjak da se ohlade.

Jaja, sir i bijela čokolada tri su sastojka japanskog recepta za cheesecake, poznatijeg i pod nadimkom 'Suffle Cheesecake'.

2. Na pari otopite bijelu čokoladu koju ste prethodno razlomili na kockice. Otopljenoj čokoladi dodajte kremasti sir pa sve zajedno pomiješajte dok ne dobijete lijepu smjesu.

3. Maknite zdjelu sa sirom i čokoladom s pare, pa u nju umiješajte žutanjke i sve zajedno dobro promiješajte.

4. U velikoj zdjeli mikserom istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrst snijeg. Špatulom nježno umiješajte bjelanjke u smjesu od čokolade i sira.

5. Prebacite smjesu za tortu u namašćen kalup za torte, a kalup stavite unutar dublje tepsije. Tepsiju ispunite vodom, koja će osigurati nježniju termičku obradu namirnica.

6. Pecite tortu 15 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva. Potom smanjite temperaturu na 160 stupnjeva Celzija i ostavite peći još 15 minuta. Nakon toga isključite pećnicu, i ostavite tortu od sira još 15 minuta.

Poslužite hladnu uz omiljeno ljetno voće. Dobar tek! Pripremu ove japanske torte od sira pogledajte u videu, koji je pogledalo oko 3 milijuna ljudi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju