Srećom, postoji način kako pripremiti ljetnu tortu bez da palimo pećnicu. Dobra je vijest i ta što se naš cheesecake s limunom može pripremiti od lako dostupnih sastojaka koje gotovo uvijek imamo u svojoj smočnici.
Evo kako pripremiti ovaj osvježavajući desert.
Cheesecake s limunom - sastojci:
- 150 grama keksa (preporučujemo Petite kekse, no mogu poslužiti i neki drugi koji u sebi sadrže maslac )
- 50 g maslaca
- 20 g šećera
- 1 vanilijin šećer
- 320 g sira mascarponea
- korica jednog limuna
- limunov sok od iscijeđena tri limuna
Cheesecake s limunom - priprema:
- Od keksa pravimo „koru“ tj. bazu torte, a sve što je potrebno jest samljeti kekse, bilo ručno ili u blenderu, dodati im otopljeni maslac i šećer.
- Dobivenu smjesu potrebno je ravnomjerno rasporediti po odabranom kalupu za tortu i smjestiti na sat-dva u hladnjak kako bi postala čvrsta i kompaktna.
- Što se tiče pripremanja kreme, potrebno je samo pomiješati preostale sastojke odnosno mascarpone, vanilijin šećer, koricu limuna i limunov sok.
- Miješa se sve dok ne dobijemo čvrstu i jednoličnu smjenu, bilo ručno ili uz pomoć električnog miksera. Nakon što se prethodno pripremljena korica dovoljno ohladi, u kalup je potrebno dodati kremu i to je to.
Dobar tek!
Želite li da desert bude posebno osvježavajući, možete ga ukrasiti listićima metvice.
Ako tražite recepete za lagane ljetne slastice inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Provjerite i naš bogati popis recepata za cheesecake.
Dobar tek!