Proljeće je službeno stiglo, a to se vidi i po street style kombinacijama na ulicama naših gradova. U posljednja dva tjedna čizme su postale sve rjeđi prizor, pogotovo klasični zimski modeli za snježno razdoblje, u kojima je ovih dana jednostavno pretoplo čak i najzimogroznijima.

Galerija Y/Project, proljeće/ljeto 2022. Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa Y/Project x Melissa +3 Y/Project x Melissa

Proljetni modeli cipela zavladali su zagrebačkom špicom, a među modelima koje smo ovaj vikend imali priliku vidjeti bio je i jedan uistinu poseban. Totalno drugačija od drugih - tako bi se ukratko mogla opisati kombinacija jedne mlade dame u kojoj su najviše pažnje izazvale cipele s potpisom brenda Y/Project.

Efektne cipele napravljene su od hipoalergene i 100 posto veganske vrste PVC-a Efektne cipele napravljene su od hipoalergene i 100 posto veganske vrste PVC-a (Foto: Josip Moler/Cropix)

Kreativni direktor ovog brenda s bazom u Parizu jedan je od najperspektivnijih dizajnera mlađe generacije. Belgijac Glenn Martens apsolutna je zvijezda u svijetu mode zahvaljujući svom inovativnom i avangardnom pristupu dizajnu.

Karijeru u Y/Projectu započeo je kao glavni asistent njegova osnivača Yohana Serfatyja, a nakon Serfatyjeve smrti 2013. godine preuzima poziciju kreativnog direktora i tada započinje njegov strelovit uspon u modnoj industriji. Prije dvije godine postao je kreativni direktor Diesela, a 2022. dizajnirao je hvaljenu haute couture kolekciju za modnu kuću Jean Paul Gaultier kao gostujući dizajner.

Štikle u zelenoj boji: 10 modela koji će razbuditi svaku kombinaciju Bershka, 25,99 EUR CCC, 39,80 EUR Mango, 45,99 EUR +7 Call It Spring (Zalando), 54,28 EUR

S Y/Projectom ostvario je čitav niz zanimljivih suradnji, a jedna od njih je i ona s brazilskim brendom obuće Melissa. Rezultat je kolekcija cipela inspirirana viktorijanskim vazama izrađena od melflexa, elastične, izdržljive, hipoalergene i 100 posto veganske vrste PVC-a koja se u potpunosti može reciklirati.

Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa (Foto: Josip Moler/Cropix)

Dizajnerski etos Y/Projecta oduvijek spaja povijesne reference s pop-kulturom, prošlost sa sadašnjosti. U ovoj ekološkoj suradnji reflektira se san žena o nošenju kristalne cipele, ali s osjećajem udobnosti po kojem je Melissa poznata, poručili su iz brenda.

Y/Project x Melissa Y/Project x Melissa (Foto: Melissa)

Prve modele lansirali su u kolekciji Y/Projecta za jesen/zimu 2021. godine, a model s ukrasom u obliku cvijeta orhideje kakav nosi i naša današnja street style zvijezda predstavljen je na Pariškom tjednu mode u kolekciji za proljeće/ljeto 2022. godine.

Y/Project x Melissa Y/Project x Melissa (Foto: Melissa)

Stvorene za moderne Pepeljuge, jedan je od komentara na taj model, koji uistinu izgleda kao kristalna cipela iz bajke. Melissa ih opisuje kao malo remek-djelo i kolekcionarski primjerak cipele koja ostavlja jak dojam, ali istovremeno se lako nosi zahvaljujući vrlo mekanoj i udobnoj tabanici. Cipela za one koji su ispred svog vremena, zaključuje brend.

Y/Project, proljeće/ljeto 2022. Y/Project, proljeće/ljeto 2022. (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju