Sastojci za čokoladnu tortu:
250 grama čokolade
200 grama maslaca
3 jaja
200 grama šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
80 grama brašna
1 žlica praška za pecivo
prstohvat soli
80 grama kakaa
Priprema:
1. Otopite čokoladu, pa u nju dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete glatku smijesu.
2. U smjesu ubacite jaja i ekstrakt vanilije. Dobro sve zajedno promiješajte pjenjačom.
3. Dodajte šećer i dobro promiješajte.
4. U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, kakao, sol i prašak za pecivo te ih spojite s ostatkom smjese.
5. Prebacite smjesu u kalup za torte.
6. Pecite tortu 25 do 30 minuta u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.
7. Pospite tortu s još malo kakaa, a poslužite uz tučeno vrhnje. Dobar tek!
U videu pogledajte kako se priprema ova ultimativna čokoladna torta, a više recepta za slatka i slana jela potražite na blogu Matejke Buče Like Chocolate.
Uvijek uspijeva! Čokoladna torta koja se priprema bez miksera
Čokoladnu tortu poslužite s tučenim vrhnjem (Foto: Matejka Buča)
Jede vam se nešto slatko? Isprobajte ultimativnu čokoladnu tortu Matejke Buče s bloga Like Chocolate koju može napraviti i najveći amater u kuhinji.