Koliko god voljeli klasične žute suncokrete, oduševila nas je i jedna zaista posebna varijacija ovog ljetnog cvijeta – čokoladni suncokret. Dolazi u nijansama od tamne čokoladne do boje burgundca, a kao i običan suncokret, najbolje raste uz obilje sunca.

Zbog svoje duboke smeđe boje čokoladni suncokret savršeno bi se uklopio u jesenski ugođaj, no kao i klasični žuti suncokret, cvijeta ljeti te vene s prvim mrazom. Latice ovog cvijeta dramatične ljepote mogu biti i nijansirane, tako da su kod cvjetne glave tamno čokoladne boje te prema kraju prelaze u svjetliju nijansu burgundca – baš očaravajuća kombinacija!

Čokoladni suncokret može narasti od 120 do 150 centimetara u visinu, dok cvjetovi mogu doseći promjer od 10 do 15 centimetara. Posadite ga na mjesto gdje garantirano može dobiti obilnu količinu sunca.

Slika nije dostupna Drvo žada: Otporni sukulent koji ne traži puno vode i živi godinama

Sjeme čokoladnog suncokreta može se kupiti na Amazonu po cijeni od 2,40 eura (18 kuna) za 20 sjemenki. Suncokreti se siju u proljeće pa svakako razmislite o tome da svome vrtu dodate malo dramatičnosti i zasadite koje sjeme ovog čokoladnog ljepotana.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju