Ljeto donosi lijepo vrijeme, more i kupanje, ali s njime u pravilu dolazi i više problema sa zdravljem mokraćnog sustava. Pogotovo kod žena.

Svaka druga žena je barem jednom u životu imala poteškoće s normalnom funkcijom mjehura, a čak je 15 posto onih kojima su problemi donjih mokraćnih puteva kronična tegoba. Žene su prosječno ugroženije od muškaraca, a dodatno skupine koje su podložne problemima s mokraćnim sustavom su posebno i žene u menopauzi, dijabetičari te muškarci iznad 50 godina. Kod djece se općenito smatra da su oni koji su inače skloniji problemima imaju i ljeti više tegoba.

Zašto najčešće ljeti?

Pojašnjenje zašto se više problema događa u ljetnom razdoblju vjerojatno se krije u većoj izloženosti mokraćnog sustava, i to vodi iz bazena i mora, mokrim kupaćim kostimima te nahlađivanju po vjetrovitom vremenu koje stvara preduvjet za razvoj tegoba. Posebno se ističe i boravak u bazenu gdje je voda najčešće jako klorirana, a time se osim mikroorganizama u bazenu narušava i prirodna intimna flora koja štiti urogenitalno područje.

Prevencija i zaštita zdravlja mokraćnog sustava

Kao glavna pomoć urinarnim tegobama uvijek je prevencija. Unos velike količine tekućine, čisto pamučno rublje, skidanje mokrih kupaćih kostima, zaštićeni spolni odnosi. Tuširanje nakon kupanja u moru ili bazenu poželjna je korisno, a pri sjedanju na stolce u beach barovima ili druge površine poželjno je koristiti ručnik jer kupaći kostim nije dovoljna zaštita. Tu su i dodaci prehrani za normalnu funkciju mjehura i mokraćnog sustava koje možete pronaći u ljekarnama

PR PR

Prirodna pomoć zlata vrijedna – europska zlatnica!

Europska zlatnica (Solidago virgaurea) je biljka koja doprinosi normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava i čija djelotvornost u tegobama s mokraćnim sustavom počiva na tradicionalnoj upotrebi, ali i na provedenim istraživanjima. Osim što ima odobrenu zdravstvenu tvrdnju za svoj učinak, upravo je vodeća europska organizacija za fitoterapiju ESCOP objavila monografiju europske zlatnice i preporuča je za zdravlje mokraćnog sustava. Europsku zlatnicu možete pronaći u ljekarnama kao dodatak prehrani u obliku kapsula.

Nezaobilazna američka brusnica

Dodatno valja se podsjetiti i američke brusnice koja je nezaobilazna kada je u pitanju mokraćni sustav, a može se naći u obliku čajeva, soka ili dodataka prehrani. U dodacima prehrani se koriste ipak najviše koncentracije i najlakše je provjeriti je li brusnica standardizirana na sadržaj proantocijanidina - skupine aktivnih spojeva kojima se pripisuje njezino blagotvorno djelovanje.

Brusnica kompleks – prvi izbor u ljekarnama

U ljekranama možete naći Brusnica kompleks kapsule koje sadrže europsku zlatnicu (Solidago virgaurea) koja doprinosi normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava u kombinaciji sa standardiziranim, visokokvalitetnim ekstraktom ploda američke brusnice s minimalno 10 % proantocijanidina. Kapsule su jedinstvene jer osim sastojka za normalnu funkciju mjehura sadrže i snažni beta-glukan te pojačanu dnevnu dozu vitamina C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Za mlađe uzraste tu su i Brusnica kompleks kapi koje su pogodne i za djecu već od navršene godine dana starosti. Doziranje je prilagođeno uzrastu i kapi su posebno pogodne i za najmanje, al i za starije kojima je taj oblik prikladniji za uzimanje. Kapi se doziraju na kapaljku, a mogu se umiješati u vodu, sok ili jogurt tre jednostavno popiti.

Brusnica kompleks kapsule i Brusnica kompleks kapi su hrvatski proizvod i dio su PHARMOVAL® linije dodataka prehrani, a mogu se pronaći u ljekarnama ili ih možete naručiti na internet trgovini drogerija.hr.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju