I cvijeće koje je bilo položeno na lijesu kraljice Elizabete II. i koje će biti pokopano zajedno s njom, bilo je pomno birano te ima posebno značenje te posvetu princu Filipu. Cvjetni aranžman osobno je birao kralj Charles III. koji je na taj način želio odati počast i svojem ocu s kojim je njegova majka bila u braku 73 godine, sve do prinčeve smrti u travnju 2021. godine.

Galerija Cvijeće na lijesu kraljice Elizabete pomno je birano i ima posebno značenje - 4 Cvijeće na lijesu kraljice Elizabete pomno je birano i ima posebno značenje - 1 Kraljica Elizabeta imala je raskošan buket na svome vjenčanju za princa Filipa +3 Cvijeće za aranžman na kraljičinu lijesu birao je osobno kralj Charles III.

Naime, raskošan cvjetni aranžman na lijesu kraljice Elizabete II. sačinjen je od cvijeća koje je kraljica imala u svom vjenčanom buketu kada se udala za princa Filipa 20. studenog 1947. godine u Westminsterskoj opatiji, u kojoj je u ponedjeljak održan i njezin pogreb.

Cvijeće na lijesu kraljice Elizabete pomno je birano i ima posebno značenje - 1 Zajedno s vijencem, na kraljičin lijes položena je i njezina kruna te žezlo (Foto: Profimedia)

To je dirljiva i romantična posveta ljubavi koja je trajala više od sedam desetljeća, a cvijeće za aranžman osobno je birao Elizabetin sin, kralj Charles III. Želio je da cvijeće na majčinu lijesu ima posebno značenje, a na aranžman je bila stavljena i njegova rukom pisana poruka kao posljednji pozdrav voljenoj majci u kojoj piše: U sjećanju, s ljubavlju i odanošću. Charles R.

Koje je cvijeće kralj Charles III. izabrao za majčin lijes britanska kraljevska obitelj otkrila je na Twitteru, a riječ je o cvijeću koje je kraljica Elizabeta nosila u svom vjenčanom buketu.

Kraljica Elizabeta imala je raskošan buket na svome vjenčanju za princa Filipa Kraljica Elizabeta imala je raskošan buket na svome vjenčanju za princa Filipa (Foto: Profimedia)

Na kraljev zahtjev, vijenac sadrži lišće ružmarina, engleskog hrasta i mirte (izrezano s mladice uzgojene iz mirte iz kraljičina vjenčana buketa) te cvijeće u nijansama zlatne, ružičaste i tamnocrvene boje, s dodacima bijele, ubrano u vrtovima kraljevskih rezidencija, objavila je kraljevska obitelj. Preciznije, cvijeće je ubrano u vrtovima Buckinghamske palače, kuće Clarence i kuće Highgrove.

Ljubav koja je trajala 75 godina: 15 najnježnijih fotografija kraljice Elizabete II. i princa Filipa Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 2 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 3 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 4 +11 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 5

Sanja Musić Milanović na pogrebu kraljice Elizabete II. - 3 Sanja Musić Milanović: Prva dama elegancije uz bok Brigitte Macron na pogrebu kraljice

Cvijet mirte drevni je simbol sretnog braka, dok ružmarin simbolizira sjećanje, a engleski hrast snagu ljubavi. Vijenac sadrži i pelargonije, ruže, hortenzije, sedum, dalije i kavkasku udovičicu. Zajedno s vijencem, na kraljičin lijes položena je i njezina kruna te žezlo.

Aranžman je u potpunosti napravljen od održivih materijala te se može reciklirati, što je također bio zahtjev Charlesa III., te će biti pokopan s kraljicom u njezinom posljednjem počivalištu u Windsoru, pored princa Filipa.

Cvijeće na lijesu kraljice Elizabete pomno je birano i ima posebno značenje - 3 Cvijeće za aranžman na kraljičinu lijesu birao je osobno kralj Charles III. (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju