Sljedeći put kada želite razveseliti svoje prijatelje i članove obitelji lijepim buketom, prisjetite se da svaki mjesec u godini karakterizira određena vrsta cvijeća. Zabavite se i otkrijte koji je cvijet najbolji za vas i vaše najmilije s obzirom na mjesec vašeg rođenja


SIJEČANJ: KARANFIL

Ljubav, zanos i razlika su karakteristike karanfila. Želite li ženu Jarca ili Vodenjaka oduševiti personaliziranim buketom, poklonite joj upravo karanfile. Svaka boja karanfila ima svoje značenje, a najsnažniju poruku odašilje ružičasti karanfil jer simbolizira majčinu vječnu ljubav.

VELJAČA: IRIS I LJUBIČICE
Nećete pogriješiti ako ženu Vodenjak i Ribe iznenadite buketom irisa i ljubičica. Tri uzdignute latice kod irisa simbol su vjere, hrabrosti i mudrosti. Ljubičice, pak, su znak pozitive u životu. Ako ih sanjate, u životu vam se smiješi neki uspjeh.

OŽUJAK: NARCISA
Narcisi simboliziraju novi početak i odličan su dar za ženu Ribe i Ovna. No kada poklanjate ovaj cvijet, budite na oprezu. Buket narcisa znak je dobre sreće, dok samo jedan cvijet priziva nesreću.

TRAVANJ: TRATINČICA
Tratinčica je cvijet koji se najčešće razmjenjuje među prijateljima, a simbol je nevinosti, čistoće i vjernosti. No isto tako označuje da ćete čuvati tajnu osobe kojoj poklanjate ovo cvijeće. Pravi dar za ženu Ovna i Bika.

SVIBANJ: ĐURĐICA
Čistoća i poniznost odlike su đurđica. Ovo je cvijeće idealan dar za ženu Bik i Blizanac.



LIPANJ: RUŽA
S ovim cvijetom ljubavi i strasti teško je pogriješiti, a pogotovo ako ruže poklanjate ženi Blizanac i Rak. Imajte na umu da svaka boja ruže ima drugačije značenje. Žuta ruža je znak prijateljstva, a ljubičasta da ste zaljubili na prvi pogled.

SRPANJ: KOKOTIĆ
Kokotić ili Kokotac je višegodišnja trajnica čarobnih boja s kojom ćete ugodno iznenaditi Račicu i Lavicu. Ona je simbol lakoće, otvorenog srca i snažne privrženosti.

KOLOVOZ: GLADIOLA
Gladiole su simboli snage, moralnog integriteta i zaljubljenosti. Čin poklanjanja ovoga cvijeća znak je da srce primatelja želite obasuti strašću. Gladiole će se osobito svidjeti Lavici i Djevici.

RUJAN: ZVJEZDAN
Stari su Grci vjerovali da paljenje lišća ovoga cvijeća može odagnati zle duhove. Zvjezdani su simboli ljubavi i strpljenja, a u njemu će posebno uživati Djevica i žena Vaga.

LISTOPAD: CVIJET NEVENA
Ovaj cvijet ima kontrastno značenje. S jedne strane simbolizira toplinu sunca i vječne ljubavi, a s druge strane znak je žalosti i tuge zbog čega se često može naći u cvjetnim aranžmanima koja se polažu na groblja. Radovat će im se žena Vaga i Škorpion.

STUDENI: KRIZANTEMA

I krizanteme se često puta mogu naći u cvjetnim aranžmanima namijenjenim odlasku na groblje, no njeni žuti cvjetovi simbol su prijateljstva, veselja i optimizma. U njima će posebno uživati žena Škorpion i Strijelac.

PROSINAC: BOŽIĆNA ZVIJEZDA I BOŽIKOVINA
Kakvi bi to bili blagdani bez božićne zvijezde i božikovine? Božićna zvijezda je znak uspjeha i veselja, a božikovina sreće, plodnosti i istine. S posebnom pažnjom o njima će brinuti žena Strijelac i Jarac.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju