Dok se ostatak Hrvatske bori sa snijegom, Dubrovčani imaju privilegiju uživati u znatno ljepšim i mirnijim vremenskim uvjetima. U skladu s tim, i njihove odjevne kombinacije vrve laganijim odjevnim komadima idealnim za slojevito odijevanje. Među zanimljivim street style izdanjima sa Straduna izdvojila se jedna zgodna brineta koja je pokazala kako dobro može izgledati donji dio trenirke u dnevnim prigodama

Galerija Trenirka više nije rezervirana samo za sportske prigode Uz dobre gležnjače i elegantnu torbicu trenirka postaje efektan dnevni ili večernji odjevni komad Bella Hadid +2 Hailey Baldwin Trenirke su nekada bile rezervirane isključivo za sportske aktivnosti. Nastale su kao dio opreme za sportaše koji su ih nosili preko dresova, prije ili tijekom natjecanja.

U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća prvi put su se iz sportskog miljea preselile u svakodnevni, ali uglavnom samo u kontekstu muške mode. Hip-hop kultura dodatno je učvrstila poziciju trenirke kao omiljenog muškog odjevnog komada.

Pojava benda Spice Girls u devedesetima popularizirala je trenirku među pripadnicama ljepšeg spola, ali taj trend nije dugo potrajao.
Trenirka više nije rezervirana samo za sportske prigode Trenirka više nije rezervirana samo za sportske prigode (Foto: Getty Images)
Međutim, posljednjih godina trenirka je doživjela pravu renesansu, ali više se ne nosi na isti način. Točnije, nema pravila kada je u pitanju stiliziranje ovog odjevnog komada pa ga danas trendseterice kombiniraju sa štiklama, elegantnim torbama i upečatljivim jaknama.

Nekadašnje glavno pravilo o nošenju trenirke koje kaže da se ona bira isključivo za sportsku prigodu slobodno možete baciti u zaborav. Granice mode svakodnevno se pomiču, a s njima i mišljenja o nosivosti pojedine odjeće u situacijama izvan njihove originalne namjene.
Uz dobre gležnjače i elegantnu torbicu trenirka postaje efektan dnevni ili večernji odjevni komad Uz dobre gležnjače i elegantnu torbicu trenirka postaje efektan dnevni ili večernji odjevni komad (Foto: Getty Images)
Tako nećete pogriješiti ako trenirku odjenete za dnevni ili večernji izlazak s prijateljicama. Možete je kombinirati s klasičnim salonkama ili gležnjačama s visokom potpeticom, nadopuniti kožnatom jaknom ili popularnom bomber jaknom, a slobodno posegnite i za nakitom.

Koliko dobro trenirka može izgledati u dnevnim prigodama pokazala je i jedna dama iz Dubrovnika koja je svoj model u zelenoj boji spojila s jednostavnom crnom majicom, kožnatom jaknom, elegantnom torbicom i tenisicama sa skrivenom petom. Pogled je sakrila iza elegantnih retro sunčanih naočala, a usne ukrasila upečatljivim crvenim ružem.

U galeriji pogledajte kako poznate žene nose trenirku i s čim je kombiniraju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju