U komentarima na tekstove o hrvatskim street style kombinacijama naše čitateljice često navode uniformiranost kao jednu od mana domaće ulične mode. Nema ništa loše u praćenju trendova, ali jasno je da su trendovske kombinacije često manje zanimljive od onih netipičnih, sastavljenih od neuobičajenih odjevnih komada i dodataka.

Galerija Efektna street style izdanja sa zagrebačke špice - 1 Efektna street style izdanja sa zagrebačke špice - 2 Efektna street style izdanja sa zagrebačke špice - 3 +11 Efektna street style izdanja sa zagrebačke špice - 4

Upravo smo takvo izdanje danas izdvojili kako bismo pokazali da na zagrebačkoj špici itekako ima žena koje se usude biti drukčije.

U društvu koje je sklono osuđivanju svega, uključujući i nečiji modni izričaj, mnoge žene pribjegavaju uniformiranosti samo zato da bi izbjegle negativne komentare.

Upečatljivi modni dodaci u street style izdanju sa zagrebačke špice Upečatljivi modni dodaci u street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Bilo kakav odmak od klasike ili onoga što se percipira kao klasična moda izaziva burne reakcije, a zapravo bismo trebali cijeniti stilsku različitost i uživati u modnim eksperimentima.

Naša današnja street style zvijezda nije igrala na sigurno i zato nas je oduševila svojim izdanjem. Svilenkastu ljubičastu tuniku i lepršave hlače u sivoplavoj nijansi nadopunila je udobnim žutim mokasinama od brušene kože. Glavna zvijezda kombinacije koju dama nosi samouvjereno ipak nisu odjevni komadi - ta titula pripada efektnim modnim dodacima.

Upečatljivi modni dodaci u street style izdanju sa zagrebačke špice Upečatljivi modni dodaci u street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

U našoj galeriji razgledajte još netipičnih kombinacija sa zagrebačke špice u kojima vladaju naoko nespojive boje, upečatljivi uzorci i netipični dodaci.

Efektna street style izdanja sa zagrebačke špice - 1 Efektna street style izdanja sa zagrebačke špice - 1 (Foto: Josip Moler/Cropix)

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu Y/Project, proljeće/ljeto 2022. Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa Y/Project x Melissa +3 Y/Project x Melissa

Kontroverzne "izvrnute" traperice u odličnom izdanju sa zagrebačke špice Unravel Project, jesen/zima 2019. Unravel Project, proljeće/ljeto 2020. Zara, 39,95 EUR +4 Stražnja strana Zarinih izvrnutih traperica

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju