O zasluženoj popularnosti traperica pisali smo često, uvijek navodeći kako je taj odjevni komad postao nezaobilazan dio garderobe većine žena. S obzirom na velik raspon dostupnih boja i modela, traperice su u jednom trenutku postale komad koji se može nositi u gotovo svakoj prigodi. Svaka nova sezona donese nam i nove modele, a nedavno smo vam predstavili i tri varijante traperica koje bi, prema najavi modnih znalaca, mogle biti najtraženije u nadolazećim mjesecima.

Galerija Unravel Project, jesen/zima 2019. Unravel Project, proljeće/ljeto 2020. Zara, 39,95 EUR +4 Stražnja strana Zarinih izvrnutih traperica

Cargo modeli, prugaste i bež traperice već su se nametnuli kao ovosezonski must have, a polako im se prikrada i još jedan mikrotrend.

Unravel Project, jesen/zima 2019. Unravel Project, jesen/zima 2019. (Foto: Profimedia)

Biste li nosili izvrnute traperice? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda imate sreće jer se upravo takvi modeli trenutačno mogu pronaći u trgovinama. Naravno, oni nisu stvarno izvrnuti. Samo su dizajnerski osmišljeni i napravljeni tako da vanjski dio traperica vizualno imitira onaj koji je standardno unutarnji.

Biste li nosili "izvrnute" traperice?

glasova:

Kada se takav model pojavio na pistama Pariškog tjedna mode 2019. godine, u sklopu kolekcije brenda Unravel Project, odmah je postao predmet rasprava. Sada ga u svojoj ponudi imaju i komercijalni modni brendovi poput Zare i bilo je pitanje vremena kada će se neka odvažna domaća ljubiteljica mode u njemu prošetati špicom.

Unravel Project, proljeće/ljeto 2020. Unravel Project, proljeće/ljeto 2020. (Foto: Profimedia)

Napravila je to dizajnerica interijera Nika Laličić, koja je za svoje urbano izdanje odabrala upravo Zarin model visoka struka i širokih nogavica.

Nika Laličić na zagrebačkoj špici u odvažnim trapericama Nika Laličić na zagrebačkoj špici u odvažnim trapericama (Foto: Josip Moler/Cropix)

Lijepa Splićanka uvjerila nas je kako se izvrnutim trapericama itekako isplati dati šansu. Kombinirala ih je uz jednostavnu sivu majicu i asimetrični sako iz Bershke koji je osvojio zagrebačku špicu. Nosila je i tenisice te efektnu torbu u bijeloj boji s debelim remenom.

Izvrnute traperice u street style izdanju sa zagrebačke špice Izvrnute traperice u street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Kosu je skupila u ležernu nisku punđu, a izdanje zaokružila efektnim dodacima. Plave sunčane naočale bile su sjajan odabir, baš kao i zlatne naušnice.

Nika Laličić na zagrebačkoj špici u odvažnim trapericama Nika Laličić na zagrebačkoj špici u odvažnim trapericama (Foto: Josip Moler/Cropix)

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu Y/Project, proljeće/ljeto 2022. Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa Y/Project x Melissa +3 Y/Project x Melissa

Odvažan sako iz Bershke omađijao Zagrepčanke - viđamo ga posvuda! Street style izdanje sa zagrebačke špice Street style izdanje sa zagrebačke špice Street style izdanje sa zagrebačke špice +2 Street style izdanja sa zagrebačke špice

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju