Pravila primjerenog odijevanja nastala na temelju bontona mogu ostati "zapisana u kamenu", ali modnih zakona koji nam dirigiraju što bismo i kako trebali kombinirati slobodno se možemo riješiti.

Galerija Efektno izdanje sa zagrebačke špice Lea Horvat u sjajnoj kombinaciji Lea Horvat u sjajnoj kombinaciji +0 Voluminoznu suknju u pastelnim nijansama sa špricanim uzorkom Lea Horvat sama je dizajnirala

Najbolji dokaz za to je i kombinacija u kojoj je zagrebačkim Trgom bana Jelačića prošetala Lea Horvat.

Ova dama demonstrirala je nepogrešiv instinkt za spajanje naoko nespojivih komada. Iako su vizualno u kontrastu, odjeća, obuća i dodaci koji sačinjavaju ovu kombinaciju u njezinoj "izvedbi" zapravo djeluju kao skladna cjelina.

Tko bi rekao da voluminozna pastelna "špricana" suknja, šarena prugasta košulja i štikle sa zmijskim uzorkom zajedno mogu izgledati ovako dobro? Svi oni koji se ne boje kršiti (zastarjela) modna pravila.

U ovu razigranu ljetnu paletu boja ušuljala se i crno-bijela vintage marama modne kuće Dior, a torbu je zamijenila praktična mrežasta vrećica u koju također stanu sve potrebne sitnice.

Efektno izdanje sa zagrebačke špice Efektno izdanje sa zagrebačke špice (Foto: Slaven Janđel)

Damske naočale i ruž vatreno crvene boje zaokružuju živopisno izdanje koje je privuklo mnogo znatiželjnih pogleda na zagrebačkoj špici. Pogledima se nije mogla oduprijeti ni preslatka udomljena mješanka Lida koja je ponosno šetala uz svoju lijepu vlasnicu.

Ovako razigrane kombinacije rijetko viđamo na našim ulicama što je prava šteta jer malo eksperimentiranja uvijek dobro dođe kako bi se razbila modna monotonija uzrokovana vladavinom trendi komada.

Još kombinacija naše današnje "street style" zvijezde možete pogledati na njezinom službenom Instagram profilu @marikanina.

POGLEDAJTE I KAKVE SE TORBE NOSE NA ZAGREBAČKOJ ŠPICI:

Odobrile Hrvatice: Modeli torbi koji ove sezone suvereno vladaju špicom Torbice oko struka i dalje su pravi hit među ljubiteljicama mode Klasične smeđe torbe uvijek nađu svoje mjesto u ormarima domaćih trendseterica Crna torba vječni je klasik ženskog ormara, neovisno o dimenzijama modela +9 Torbe sa zmijskim uzorkom pravi su must have ove sezone

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju