"Modna" godina dijeli se na dvije sezone, proljetno-ljetnu i jesensko-zimsku. S prvim danima ovogodišnje proljetno-ljetne sezone domaće su ljubiteljice iz ormara izvadile razne modne dodatke kojima su nadopunjavale svoje odjevne kombinacije.

Galerija Torbice oko struka i dalje su pravi hit među ljubiteljicama mode Klasične smeđe torbe uvijek nađu svoje mjesto u ormarima domaćih trendseterica Crna torba vječni je klasik ženskog ormara, neovisno o dimenzijama modela +9 Torbe sa zmijskim uzorkom pravi su

Naravno, neizostavan dodatak svih njihovih street style izdanja bila je – torba. Ona glavu čuva, kako kaže stara izreka, ali i gomilu sitnica bez kojih jednostavno ne možemo izaći na ulicu.

Kada su u pitanju trendovi, domaće modne blogerice i influencerice i dalje idu ukorak sa zbivanjima na svjetskoj modnoj sceni, ali pritom ostaju vjerne i klasicima.

Klasične smeđe torbe uvijek nađu svoje mjesto u ormarima domaćih trendseterica Klasične smeđe torbe uvijek nađu svoje mjesto u ormarima domaćih trendseterica (Foto: Slaven Janđel)

Pretraživši našu street style arhivu za sezonu proljeće/ljeto 2019. godine, uvidjeli smo kako se uz trendi modele na zagrebačkoj špici uvijek mogu vidjeti i svevremenske torbe poput jednostavne i praktične smeđe torbe od brušene kože kakvu je nosila Tea Dujmić.

Smeđom torbicom od glatke kože svoje sjajno izdanje zaokružila je i Antonela Gaura, baš kao i Sanja Srdić Jungić. Po pitanju klasika, upravo se torbe u smeđoj boji često pojavljuju u kombinacijama Hrvatica, a u stopu ih prati vječna crna torba.

Crna torba vječni je klasik ženskog ormara, neovisno o dimenzijama modela Crna torba vječni je klasik ženskog ormara, neovisno o dimenzijama modela (Foto: Slaven Janđel)

Trendovi dolaze i odlaze, ali crna torba, bez obzira na dimenzije, uvijek ostaje kraljica i lako se prilagođava svakom izdanju i svakoj prigodi.

Street style lijepe plavuše iz centra Zagreba - 1 Tako lijepa: Izdanje rock-šik plavuše iz Zagreba koje je "ukralo" poglede

Međutim, jedan trendi model osvojio je mnoge dame.

Radi se o modelu sa zmijskim uzorkom, jednim od najpopularnijih uzoraka za ovogodišnju proljetno-ljetnu sezonu, koji smo mogli vidjeti na apsolutno svim odjevnim komadima, dodacima i cipelama.

Torbe sa zmijskim uzorkom pravi su must have ove sezone Torbe sa zmijskim uzorkom pravi su "must have" ove sezone (Foto: Slaven Janđel)

Torbu sa zmijskim uzorkom sjajno je "isfurala" šik Varaždinka Petra Mutavčić, koja ju je spojila s još jednim dominantnim ovosezonskim uzorkom –točkastim. Svoju ležernu dnevnu kombinaciju sa sličnim je modelom razigrala i Dora Golubiček.

Od trendi torbi istaknuo se i model koji se veže oko struka, a koliko dobro ovaj tip torbice može izgledati u dnevnim ljetnim kombinacijama, nedavno nam je pokazala Kristina Prgić.

Torbica oko struka u street style izdanju Kristine Prgić Torbica oko struka u street style izdanju Kristine Prgić (Foto: Slaven Janđel)

Uz sve navedene modele, posljednjih mjeseci na našim ulicama često smo viđali i torbe efektne teksture poput divnog šarenog modela koji je nosila Ivana Ponjavić.

Preslatka torbica efektne teksture sa šarenim perlicama Preslatka torbica efektne teksture sa šarenim perlicama (Foto: Slaven Janđel)

Varijante ovakvih modela dominirale su zagrebačkom špicom, a u galerijama pogledajte kakve su još torbe nosile naše trendseterice i kako su ih kombinirale.

Pogledajte i street style izdanja sa zagrebačke špice:

Street style izdanja sa zagrebačke špice Antonela Gaura Dora Kufner Ivana Ponjavić +6 Petra Mutavčić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju