Da može imati samo jednu namirnicu u hladnjaku Damir Tomljanović izabrao bi pancetu, i to dimljenu. Omiljeni miris u kuhinji mu je miris hrane jer, kako ističe, svaki drugi miris nije dobrodošao.

Galerija Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 4 Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 3 Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 1 +6 'U MasterChefu želim da me pamte kao normalnog'

Član žirija kulinarskog showa MasterChef veliki je ljubitelj slatkog pa tako kaže da mu je omiljeni desert sve što je slatko, a na desert koji ne voli do sada još nije naletio.

Kritika je sastavni dio kulinarskog posla, pa tako i showa MaterChef, a Damir Tomljanović otkriva da i nakon 33 godine u tom poslu i dalje uči iz kritika.

Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 3 'Kći Leonu učimo da u kuhinji bude urednija, kao i kandidate MasterChefa' (Foto: PR Nova TV)

Iz jako puno kritika još uvijek učim jer, normalno, kuhari smo, kuhari griješe i kritike ćete uvijek dobivati, to je sastavni dio ovoga posla. Što se tiče životnog iskustva iz kojeg sam najviše naučio – najviše iz onih teških iskustava, otkriva Damir koji sa suprugom Marijom ima 12-godišnju kći Leonu. Uloga tata naučila ga je strpljivosti i razumijevanju, naročito u jednoj određenoj situaciji.

Pogotovo kad se radi o terminu WC-a, to jest, korištenja kupaonice jer s dvije žene nikad nećete doći na red, tvrdi.

Ipak, o ženama ima vrlo visoko mišljenje te veliko poštovanje prema njima.

Smatram da su žene veća stvorenja od nas muškaraca u svakom pogledu i da smo mi muškarci daleko, daleko ispod žena, samo što žene još uvijek toga nisu svjesne, poručuje. Ove godine najviše je zahvalan na tome što mu je obitelj dobro, što su svi zdravi jer to je ono što je bitno.

Život ima svoje uspone i padove, ali to je sastavni dio života, dodaje. Damirova kći Leona uskoro će biti tinejdžerica, pa nas je zanimalo kako se tinejdžeri snalaze u kuhinji.

Naučit ću Leonu trikovima u kuhinji

Snalaze se tako da imam drugi dan poziv od supruge da je kuhinja sva u neredu i da je tako sve ostavila, ali učimo je da bude urednija, kao i kandidate MasterChefa. Leona se za sada u kuhanju snalazi dosta loše. Ove godine obećao sam da ću uzeti neke uređaje i početi raditi s njom, tako da, od ove godine, nadamo se da će naučiti puno trikova, podijelio je s nama Damir Tomljanović.

Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 4 'Iz jako puno kritika još uvijek učim jer, normalno, kuhari smo, kuhari griješe i kritike ćete uvijek dobivati, to je sastavni dio ovoga posla' (Foto: PR Nova TV)

Za rad u kuhinji i kreiranje finih, dobrih i originalnih jela, uz znanje i maštu potrebna je i inspiracija, a Tomljanović otkriva kada je on najviše inspiriran:

Kad spavam. Sanjam hranu.

Ono što zvijezdu showa MasterChef uvijek rastužuje jesu nepravda i ponižavanje ljudi, a ono što ga veseli su hrana, prijatelji, obitelj, dobro društvo. Tomljanović ima i svoj najdraži film o hrani, a to je The Menu.

Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 6 Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović članovi su žirija kulinarskog showa MasterChef (Foto: PR Nova TV)

Volim ga zato što se vidi, ako to smijem reći, zaje***cija kuhara, a preozbiljno shvaćanje cijele priče, pogotovo od strane publike. Taj film istinski razumiju ljudi koji su chefovi, koji su bili u kuhinji duži period, ističe pa otkriva da dok kuha ne sluša glazbu.

Općenito ne volim u kuhinji glazbu. Kuhinja je mjesto gdje treba biti tišina zato što u kuhinji uvijek morate davati jasne naredbe pa ako je buka, to je samo distrakcija u poslu.

Inače glazbu slušam, otkad znam za sebe spavam uz glazbu jer inače ne mogu ugasiti mozak, tako da nikada do sada, od moje devete, desete godine nisam zaspao bez zvuka. I mogu spavati s izuzetno glasnom glazbom bez problema, ispričao nam je Tomljanović pa otkrio kako želi da ga se pamti u MasterChefu.

Da sam normalan, kratko će Damir Tomljanović.

Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 1 'U MasterChefu želim da me pamte kao normalnog' (Foto: PR Nova TV)

Stjepan Vukadin: "Kad postaneš tata onda to malo čudo postaje sve na svijetu" Stjepan Vukadin Stjepan Vukadin treću sezonu član je žirija showa MasterChef - 2 Stjepan Vukadin treću sezonu član je žirija showa MasterChef - 3 +7 Stjepan Vukadin treću sezonu član je žirija showa MasterChef - 4

Damir Tomljanović: "Kći Leona voli se petljati u kuhinji, pogotovo kada supruga radi kolače" Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 3 Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV - 1 +4 Damir Tomljanović član je žirija kulinarskog showa 'MasterChef' Nove TV

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju