Danijela Dvornik marljivo radi na održavanju svoje nove vitke linije, a u tome joj pomaže zdrava i raznovrsna prehrana. Svoj recept za ukusni ručak objavila je na službenoj Facebook stranici

Svaka dijeta i održavanje dobre linije zahtjeva disciplinu. Treba ustrajati u zdravoj prehrani i fizičkim aktivnostima, ali to ponekad nije nimalo lako, pogotovo kada slatke i ukusne 'napasti' vrebaju sa svih strana.

Danijela s obožavateljima često dijeli savjete koji im pomažu u mršavljenju, a nedavno je objavila i recept za zdravi proteinski ručak.

Ajme, stukla sam 'šmarn' sa šumskim voćem. Uhvatilo me neko ludilo, a možda je samo PMS. Sad onako zadovoljno imam grižnju savjesti, ali je junački podnosim, napisala je nedavno Danijela Dvornik na svojoj službenoj Facebook stranici i tako u par rečenica sažela ono što svaka žena prolazi tijekom dijeta.

Ona je zahvaljujući upornosti svoju liniju dovela u zavidnu formu koju je pokazala i na odmoru u Istri. Na svojoj web stranici 'Sve po malo' objavila je fotografiju u vrućim hlačicama koje su još jednom otkrile sav trud uložen u održavanje linije. Danijela s obožavateljima često podijeli savjete koji im mogu pomoći u mršavljenju, a nedavno je objavila i recept za zdravi proteinski ručak uz koji sigurno nećete ostati gladni, a istovremeno ćete svom tijelu učiniti uslugu jer ćete pojesti kvalitetan obrok pun nutrijenata.

Njezine polpete od quinoje, hranjive biljke pune esencijalnih aminokiselina koje pomažu u sagorijevanju kalorija, sadrže i kurkumu koja dokazano sprječava taloženje masnog tkiva u tijelu.

RECEPT:

Polpete od quinoje, hranjive biljke pune esencijalnih aminokiselina koje pomažu u sagorijevanju kalorija, sadrže i kurkumu koja sprječava taloženje masnog tkiva u tijelu.

120 g quinoje
80 g mljevenih oraha
2 glavice crvenog radiča ili špinata
2 male žlice mažurana
2 male žlice kurkume
sol, papar
maslinovo ulje
malo brašna

PRIPREMA:


Quinoju skuhajte u vodi sa malo soli (20 minuta), zatim u nju dodati jednu žličicu kurkume i soli i papra po želji. U drugu zdjelicu stavite radič ili špinat koji ste prethodno narezali na male komadiće, orahe i dodajte maslinovog ulja kojim ćete sve povezati u smjesu kremaste tekstura. Zatim ubacite quinoju s dodacima, sve sjedinite u čvrstu smjesu i napravite polpete. Uvaljajte ih u brašno kojem ste prethodno dodali mažuran i malu žlicu kurkume.

Protvan obložite papirom za pečenje, na njega posložite polpete i pecite 20 minuta na 180 °C. Poslužite uz umak od jogurta i kiselog vrhnja. Ako vam se smjesa prije oblikovanja učini malo vodenastom pustite je da odstoji pola sata, a ako je ne možete sjediniti – dodajte u nju jedno jaje.

SAVJET PLUS: Kako biste si olakšali i ubrzali pripremu, quinoju možete skuhati ranije i zatim je držati u frižideru 2-3 dana, u posudi koja ne propušta zrak. Tako ćete ove ukusne zgotoviti u 30 minuta.

Pogledajte još jednostavnih recepata Danijele Dvornik za ukusna jela zahvaljujući kojima je smršavjela 14 kilograma.

 
 

A photo posted by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju